: wyposazenie, bixenony adaptacyjne, czujnik deszczu, skory wszedzie, naprawde wszedzie, samochod wyposazony jest w sposob ktorego moze powstydzic sie nawet najlepiej wyposazony golf kosztujacy 3x tyle
Bardzo dobry pewny samochod, spalanie znosne, wyposazenie swietne i wygoda, zdecydowanie lider jesli chodzi o male samochody klasy \"hot-hatch\" nie mozna mu nic zarzucic, wyglada SWIETNIE i przyciaga uwage przechodniow linia nadwozia jest ponadczasowa i wiem ze raczej sie nie postarzeje,
Silnik glosny i nie ciagnie od dolu jak powinien, jest to wina bardzo restrykcyjnego katalizatora, wystarczy wymiana katalizatora i tlumika przelotowego i zaczyna byc bardzo zwawo, dla kogos kto nie mial stycznosci z tym samochodem wczesniej, bedzie jezdzil jak diabel, co do kultury pracy to jej za bardzo nie ma przy 6k rpm niemilosiernie glosno stala predkosc powyzej 6 rpm jest nie do utrzymania, uszy odpadaja :) moglo by byc zdziebko ciszej ale mi to nie przeszkadza a i moc jest odpowiednia
5 stopniowa skrzynia biegow, nie nalezy do precyzyjnych ale jest trwala i praktycznie niezniszczalna przy rozsadnej eksploatacji, osobiscie mi odpowiada jednak 6 stopniowa przekladnia byla by bardziej rozsadna
Samochod trzyma sie w zakretach przyzwoicie, jest stabilny i pewny, pomimo usportowionej wersji jest bardzo wygodny, ladnie wybiera nierownosci na polskie drogi jest perfekto
z przodu bajka, z tylu ze wzgledu na budowe szyby jest przecietnie, ale nie przeszkadza i mozna sie przyzwyczaic, na pewno sa gorsze
Cholernie wygodny samochod, fotele sa niesamowite jak poduszki, ale nie brak im sportowego zaciecia, kubelki obszyte skora ktore idealnie otulaja cialo, cala reszta rowniez bez zarzutu
Samochod rozgrzewa sie bardzo szybko, chlodzi rowniez bardzo dobrze, w mojej czarnej wersji, z czarnymi skorami jest to pewien problem, przy upalach takie jak u nas panuja przykladowo 34 stopnie klima ma wyzwanie ale chlodzi wnetrze samochodu jest bardzo wydajna
Samochod stworzony dla kierowcy i pasazera siedzacego z przodu, nie mozna na nic narzekac, miejsca jest naprawde potwornie duzo, dla osob siedzacych stylu miejsca nie zabraknie aczkolwiek nie jest to taka wygoda jaka gwarantuje sie z przodu, jednak porownujac samochod do swojej klasy zdecydowanie miejsca nawet przy odsunietym fotelu z przodu na maxa jest wystarczajaco
Wyciszenie jest raczej wporzadku, co prawda przy duzych predkosciach slychac szum powietrza
Niestety tutaj cytrynka sie nie ma czym pochwalic, spalanie w miescie na poziomie 12-13 litrow przy ciezszej nodze jest norma i z tym sie nie da nic zrobic, przeglady jak i naprawy sa bardzo tanie z racji na tanie czesci i ich dostepnosc wiec nie ma z tym problemu, cytryna wypada w tym bardzo dobrze
Nie istnieje lepszy samochod za ta cene, stosunek jakosci do ceny jest najwyzszy w swojej klasie, samochod jest tani do tego co oferuje i lepszej oferty nie ma, i nie sadze zeby kiedykolwiek byla, chyba ze ktos preferuje 10 letnie bmw w zamian za 3 letniego C4 ale to juz kwestia gustu
Zdarzylo sie, czujnik abs/esp przy pedale hamulca, wypadanie szyby z uszczelki(spowodowane wadliwym mechanizmem podnoszenia szyby), zlamanie sie tlumika(spowodowane tym ze ktos mi zaparkowal w zderzaku na parkingu) i to by bylo na tyle
na razie brak, aczkolwiek zaczynam przygotowywac sie do naprawy skrzyni biegow, nie jest to co prawda spowodowane wadliwa skrzynia czy bledem konstrukcyjnym lecz uzytkowaniem samochodu przez poprzedniego wlasciciela ktory skrzynie brzydko mowiac zarznal, sam w sobie jest niezawodny i nigdy nie zdarzylo mu sie splatac figla
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 177KM 130kW