Ciekawe co wydarzy się przez kolejne 14000 kilometrow........?Codziennie żyję w strachu.
Elastyczność jak na benzyne bardzo dobra, silnik pracuje naprawdę bardzo cicho.
Zastanawiam sie czy jeździłem nowym autem z taką fatalna skrzynią biegów jak moja w C4. Chyba nie.:( Jest fatalna. Najgorzej jednak jest w okresie zimowym- bieg wsteczny włącza sie z taka trudnością, że aż zgrzyta.
Układ jezdny bardzo dobry jak to we francuzach bywa. Są pewne problemy podczas jazdy po wybojach-chyba jest za miękki i amortyzatory szybko osiągają swoje maximum co objawia się nieprzyjemnym "stukiem".
FATALNA!!! Zprzodu kierowca, który pierwszy raz zasiada za kierownicą poprostu głupieje, lecz jest to bułka z masłem w porównaniu do widoczności z tyłu(słupki) lecz do wszystkiego można sie przyzwyczaić.
Wszystko jest we właściwym miejscu. Bez żadnych zastrzeżeń.
Ogrzewanie wporządku jednak pomimo fajnego bajeru do szybkiego odparowywania szyby są z tym problemy.
Przestrzeń dla kierowcy jest bardzo dużo lecz z tyłu jest wręcz przeciwnie.
SUPER!!!
Porównywalnie z moim Fordem Sierrą 2.0i benzyna z 1990 roku. Szczerze mówiac nie widzę żadnej różnicy. Zgłaszałem to jak i wiele innych usterek w serwisie lecz powiedziano mi, że tak musi być.
Lepiej nie mówić.
Hmmm. Nie bedę kłamał- jeśli dalej tak pójdzie to auto zniknie zanim spłace go w leasingu(3 lata). Radio przerywa i wyłacza sie non-stop od kilku miesięcy i nikt nie jest w stanie mi go naprawić. Dopiero tydzień temu szef serwisu zlitował sie nade mną i zdecydował przekazać mi do testów nowy model . Szyby podczas zamykania piszczą a po zamknieciu coś strzela przy uszczelkach przez około 30 sekund. Kluczyk z pilotem zepsuł się w pierwszym miesiacu eksploatacji (po włożeniu do stacyjki zgina się w pół, utrudnia to uruchamianie silnika)lecz stwierdzono, że to naturalna sprawa i nie podlega reklamacji. Tearz jednak gdy nastąpiła następna usterka( złuszczyła się guma na przycisku otwierania drzwi) stwoerdzono, że kluczyk już dawno trzeba było wymienić. Tak też sie stanie(w ramach gwarancji oczywiście). Dywanik gumowy z tyłu pękł ale to jest najmniej irytujące. Pewnie jest jeszcze kilka usterek lecz w tej chwili o nich nie pamietam. Może to i dobrze!:)aha-miesiąc po zakupie rozładował mi się akumulator lecz assistance szybko(szybko-pojecie względne-po dwóch godzinach stania na ulicy) rozwiazało mój problem.
Po pierwsze-coś jest nie tak w zawieszeniu i coraz bardziej "dobija" na nierównościach. Serwis miał to naparwić tydzień temu lecz do tej pory nie ma dla mnie czasu. Po drugie- automatyczna klimatyzacja zgłupiała i strona prawa czyli dla pasażera grzeje non-stop maxymalną temperaturą. Ta usterka też miała być usunięta kilka dni temu lecz serwis nie może znależc odpowiednije części zamiennej. Dobrze, że stało się to teraz bo trzeba wymienić cała jednostkę sterującą czyli wszystkie urządzenia od klimy znajdujące sie na przedniej konsoli na co zapewne po upływie gwarancji nie mógłbym sobie pozwolić.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16v 110KM 81kW