Auto kupiła moja mama jako nowe z salonu. Na początku nie byłem zachwycony, w końcu to Francuz... Ale z biegiem lat widzę że to dobre auto. Stałem się jego właścicielem przy 180 000 km kilka lat temu.
Do dziś 315 było 2 x sprzęgło wymieniane i raz cewka raz amortyzatory + normalne części eksploatacyjne a te są raczej tanie oprócz tarcz hamulcowych z tyłu (~500 zł) bo są razem z łożyskami. Auto naprawdę mało pali mamy je z instalacją gazową pali w cyklu mieszanym około 8,5l . Wystarczająco dynamiczne, ładne, ekonomiczne, ocynkowane, tanie w utrzymaniu, ma sporo udogodnień np. tempomat. To już moje 7 auto więc mam porównanie. Obecnie jeżdzę peugeot 607 i nie jest tak dobrze wykonany i trwały jak Citroen C4
nie poci się i nie bierze oleju po 300 000 km . cały czas na syntetyku
francuska mało precyzyjna
dobry kompromis pomiędzy sportem a komfortem
chociaż nowym użytkownikom może przeszkadzać widoczność do tyłu. dla mnie bardzo dobrze.
zaskakująco duży z przodu i ztyłu dla 4 osób wygodnie.
bardzo tani
super
nie występują ( serio )a może taka że czasami przerywa kostka pod siedzeniem od poduszek . co 3 lata trzeba ja poprawic tj zetknąć mosniej i najlepiej skleic tasma
hmm sam nie wiem byly problemy z cewka i z poduszka amortyzatora ale to zuzycie zwiazane z wiekiem i przebiegiem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16v 110KM 81kW