Wygodne auto, dynamiczny silnik, brak poważniejszych usterek. Dużo miejsca w środku zarówno w pierwszym i drugim rzędzie (w drugim trochę gorzej z miejscem na głowe). Wnętrze jasne, przyjemne dla oka. Dużo bajerów, dostęp bezkluczykowy, klapa bagażnika automatyczna, "masaże" w fotelach przednich, automatyczne zmienianie świateł. Są schowki ale niezbyt wygodne. Niestety dużo obsługi wykonuje się na panelu dotykowym, klima , radio, wyłączenie start-stop. Kamera cofania jest, ale ze statycznymi paskami, jakość średnia i kiepsko widać w nocy.
dynamiczny, czuć 3 cylindry (wibracje) ale dźwięk nawet mi się podoba, spalanie po 30 tysiącach wychodzi mi średnie 7,2l/100km. W mieście na krótkich trasach około 9l, a 6-7 na autostradach. Oczywiście wiem o pasku i przy 60k km był wymieniany. Olej wymieniam co 6miesięcy (8 tyś kilometrów)
Ogólnie pozytywne wrażenia, bardzo rzadko ale zdarza się że bieg nie chce wejść, trzeba wtedy powtórzyć. Dobrze że jest 6 biegów, przydaje się na autostradzie.
W miare miękko, trochę trzeba się nakręcić kierownicą.
Może nie idealnie spasowane ale jest okej. Łatwo powstają mikroryski na plastikach.
Duża szyba przednia, ale i tak trochę ponarzekam na widoczność przez słupki A i na boki jak jedziemy z pasażerem
Dużo rzeczy tylko na panelu dotykowym, na szczęście nie zawiesza się i działa w miarę sprawnie. Jakby klima była fizycznie obsługiwana dałbym 5.
Szybko nagrzewa i chłodzi. Dodatkowy przycisk wymuszający duży nawiew na szyby i po chwili para wodna znika.
Dużo miejsca z przodu i z tyłu. Jednak tylko dla 4 osób. Jak 3 dorosłe usiadą z tyłu to jest ciasno. Dodatkowo z tyło jest trochę wąsko nad głową, przez co bokiem głowy można zawadzić.
Jak dla mnie jest bardzo dobrze, nawet na autostradzie da się normalnie rozmawiać.
Pali średnio, ale obniżam ocene za koszty dbania o silnik
w miarę tanio jak to na francuskie auto przystało. Dużo bajerów i pomimo 6-lat wciaż wszytko działa.
przez 4 lata nic się nie zepsuło
po 50k wymienione świece i padła sonda lambda. Po 60k wymieniłem rozrząd bo pasek zaczynał pękać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 PureTech 131KM 96kW