Z silnikiem 2.0HDI jest idealnym rozwiązaniem dla rodziny 2+3. Przestronny, oszczędny - dobrze sprawuje się w mieście ale najlepiej w trasie. Pojechaliśmy nim połowę Europy, potrafił nas zaskoczyć spalaniem na poziomie 4,8l/100km jadąc prędkościami autostradowymi. W wersji wyposażenia Shine Pack, ma na pokładzie praktycznie wszystko.
Silnik jest bardzo ekonomiczny i ma wystarczająco dużo mocy żeby radzić sobie z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem.
Klasyczny automat 8 biegowy, nie sprawiający problemow. Wcześniej miałem CVT który wył niemiłosiernie - tutaj jest naprawdę dobrze.
Jak to w Citroenach: miekko I komfortowo. Nie służy do sportowej jazdy i szybkim pokonywaniu zakrętów, ale na dostojnym połykaniu km.
Klapa bagażnika wykonana jest z tworzyw sztucznych. Zabezpieczenie antykorozyjne na przyzwoitym poziomie.
Dużo powierzchni szklanych - wszystko dokładnie widać.
Trzy niezależne fotele z isofixem, pojemny bagażnik, stoliczki dla dzieci, mnóstwo schowków.
Osobne nawiewy w słupkach bocznych. Wydajna klimatyzacja.
W wersji Grand jest królem segmentu. Porównywałem go z VW i bezsprzecznie wygrywa.
Hałas na akceptowalnym poziomie.
Normalne koszty eksploatacji. Po okresie gwarancyjnym serwisuje go w niezależnym serwisie Citroena. Koszty rocznego serwisu: 500-700pln.
Ok
Brak usterek