Ocena kierowcy - Citroen C4 Cactus Crossover

Silnik 1.2 PureTech 82KM 60kW
Rok produkcji 2017
Okres użytkowania: 1 rok
Citroen C4 Cactus Crossover 1.2 PureTech 82KM 60kW 2014-2017 - Oceń swoje auto
Silnik : Średnio spalanie 6 l/100, moje poprzednie auto 50% więcej (9 l)
Inne : Tablet
82 KM to na te auto akurat, słabo się zbiera z dołu ale jak już załapie obroty to przy umiejętnym korzystaniu ze skrzyni biegów da się wyprzedzać.
Nie najgorzej spasowana.
Na razie żadnych luzów, amortyzacja wystarczająca.
W dobie aut bez listew bocznych i z przetłoczeniami które fatalnie wyglądają po uderzeniu drzwi "somsiada" to rozwiązanie choć kontrowersyjne jest ok. Poza tym zwraca uwagę i wywołuje uśmiech bynajmniej nie politowania.
Pole widzenia do przodu mam ograniczone. Mam długie nogi i fotel cofnięty na maks do tyłu i to jest mankamentem, poza tym szyba z góry za szybko się kończy i po dojechaniu do świateł kładę głowę na kierownicę żeby zobaczyć czy już jest zielone.
jest ok
tu też ok
Z przodu dobrze a z tyłu jeszcze nie siedziałem i rzadko kogoś zabieram.
Nie narzekam na hałasy.
Poza serwisem (pierwszy zdaje się 630 zł) który to mam zamiar obniżyć zabierając do ASO olej i filtry, na razie nie było żadnych wydatków, poza pękniętą od kamienia szybą (PZU).
dałem za dobrze wyposażoną wersję 60 tys, cóż na rynku trochę lepsze auta z tego segmentu kosztują o 20 tys. więcej.
Radio, a właściwie tablet. Radio jest ok, ale system który siedzi w tablecie jest do bani, mapa też nieszczególna pomimo 5 letniej aktualizacji ciągle widzi drogi którymi próbuje prowadzić a w rzeczywistości nie istnieją. Zasięg Bluetooth beznadziejny, telefon w kieszeni i po paru minutach się wylogowuje, czasem nawet jak jest na półeczce pod radiem. Za parę dni na serwisie rocznym spróbuję to zareklamować, może wgrają mi nowszą wersję systemu....
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 PureTech 82KM 60kW [l/100km]