Zgrabne, ładne autko do miasta. W trasie też daje radę - ale raczej dla dwóch osób.
Silnik mały, na miasto w sam raz, w trasie pozwala na spokojną jazdę 110-120 km/h. Powyżej zaczyna duzo palić. Da się też z zachowaniem ostrożności wyprzedzać :) Oczywiscie do w miarę dynamicznej jazdy trzeba utrzymywać wysokie obroty.
W korku, lub przy małych prędkościach, na pierwszym i drugim przełożeniu czasem się zakrztusi i trzeba pilnować obrotów.
Bardzo komfortowy, nawet bruku sie nie odczuwa. Oczywiscie w ostrych zakrętach przy większej jak na to autko prędkości buja się jak łódka w przechyłach, ale w koncu nie jest to auto so szybkiej jazdy.
Jest OK, nic nie zasłania widoku.
Byłem pełen obaw do sterowania prawie wszystkim z tabletu. Okazało się to wygodne i bezproblemowe. Wszystko jest pod ręką.
W wielkie upały + 35 komfort jest zachowany. Klima szybko schładza auto.
Nie może być lepiej w tym segmencie aut. Siedzenia niezwykle wygodne - 500 km trasa nie zrobiła na mnie wrażenia, cztery litery nie bolały, ani plecy.
Jest przyjemnie cicho, nic nie trzeszczy i nie puka.
Standard.
Zostałem przyjemnie zaskoczony wygodą i osiągami tego auta - oczywiscie przy wzięciu pod uwagę standartu i klasy pojazdu.
Trudno sie wypowiadać - auto praktycznie nowe. Jest jedna dokuczliwa przypadłość - system multimedialny z tabletem Connect Radio w zasadzie działa bardzo dobrze i stabilnie (poprzez funkcję Apple CarPlay) - obsługa telefonu, nawigacji ze smartfona - ale jeśli odłączymy telefon, podłączymy pendrive z muzyką, a następnie znowu telefon - urządzenie z samochodem już nie chce się ponownie połączyć. Trzeba wyłączyć auto, z ustawień iPhone usunąć samochód, zrestartować telefon i dopiero ponownie połączyć. Nie wiem czy jest to problem z oprogramowaniem auta czy telefonu.
Jak wyżej - trudno o poważne usterki w nowym aucie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 PureTech 82KM 60kW