samochód do roboty , nie znajdziemy tutaj luksusów, archaiczne wnętrze wręcz ciosane siekierą , ale jako dostawczak spełania swoja role znakomicie
silnik bardzo dobry , nie najgorsza dynamika , bezproblemowy rozruch w ujemnych temperaturach , nie bierze grama oleju , troche głośmy przy prędkości powyżej 100km/h, jedyna bolączka to często przepalające sie świece , ogólnie jeden z lepszych ´´gołych ´´diesli jakimi jezdziłem
skrzynia przeciętna , ale raczej bezproblemowa , strasznie długi skok lewarka, kiepsko wchodzi bieg 1 i 2 w ujemnych temperaturach , ale jak sie olej w skrzyni nagrzeje to bezproblemowa
tylne zawieszenie można było rozwiącac naczej
do tyłu kiepska , martwy punkt , kiepskie lusterka
dobrze
zimą ciepło grzeje juz po 3 kilometrach , latem troche gorąco , głosna dmuchawa i te archaiczne suwaki nadmuchu
z przodu średnio , z dyły dobrze , ale utrudnione wsiadanie
przeciętnie, przy v>100km/h głośno!
spalanie bardzo dobre,aczkolwiek rośnie gdy przekraczamy prędkość 110km/h
nie sa to drogie samochody , bo oprócz silnika to tam nie ma za co płacic :),można tanio kupic zadbany egzamplarz , w sumie polecam
tutaj gorzej, często przepalają sie żarówki, problmy z elektrycznymi szybami , troche drobiazgów sie znajdzie , ale wszystko łatwe do naprawy we własnym zakresie
wymiana chłodnicy , reszta to wymiana częsci eksploatacyjnych , ja wymieniałem :tłumik, tarcze , klocki(krótka żywotność) , remont tylnego zawiesznia(jakis zestaw naprawczy wachaczy),i to praktycznie tyle
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 D 69KM 51kW