Auto kupiłem nowe w sierpniu 2014r rozglądałem sie również za innymi samochodami do 50 tys. Citroen przekonał mnie przestronnym wnętrzem i sporym bagażnikiem. Na katastrofalną jakość wykonania postanowiłem przymknąć oko - Coś za coś, teraz wiem ze to był błąd. Teraz kupilbym Tipo.
Silnik sam w sobie nie jest zły nie pali zbyt dużo ok 6,5-7l/100. Przez pierwsze kilkanaście tysięcy brak olej, czasem auto nie reaguje na pedał gazu. Przez to ze auto nie ma wyciszenia silnik jest głośny.
Skrzynia to totalna porażka przypomina trochę budyń. Czasami zgrzyta i nie wchodzi wsteczny
Auto jest świetne jeżeli jedziemy tylko prosto. Bardzo słaba przyczepność. Zimą trzeba bardzo uważać. Na zakrętach auto sie buja przy większym wietrze może wziąć na sąsiedni pas. Kierownica jest za duża.
Bardzo dobra. Siedzi sie całkiem wysoko. Widoczność do tylu lepsza niż w Octavii.
Przyciski do otwierania szyb na obok gałki zmiany biegów są niewygodne. Schowek przed pasażerem jest niepodswietlony. Plus za dzielone oparcie kanapy.
Klima jest ok
Tutaj auto wypada bardzo przyzwoicie zarówno z przodu i z tylu jest bardzo dużo niejsca na nogi i głowę
Katastrofa! Wygłuszenie jest zerowe. Na wyższych obrotach jest bardzo głośno. Po przekroczeniu 50km/h i wzwyż szum wiatru zaczyna być glosniejszy od radia.
Jak na silnik auto pali przyzwoicie. Gaz jest zbedny.
Cóż tyle ile płacisz tyle dostajesz. Nie jest najgorzej, ale duzo lepiej kupić mniejsze auto za podobne pieniądze jego wykonanie będzie o wiele lepsze. Konkurencyjny Fiat Tipo kosztuje podobne pieniądze a jego wykonanie jest o wiele lepsze. Nie mogę zrozumieć jak w aucie mogą być dwie wypustki zamiast zagłowków.
Tylnie okno od strony pasażera odmówiło posłuszeństwa i sie nie otwiera.
Na razie brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 VTi 115KM 85kW