BX sprawuje się naprawde dobrze, pomimo samych negatywnych opini jakich sie nasluchalem przed kupnem, jezdze nim juz 6 rok i jestem zadowolony. Komfort zawieszenia, nie ma kokurentow wsrod sprezynowcow.
silnik bardzo elastyczny na 4 biegu od 40 km/h nawet zwawo sie zbiera
Biegi wchodzą dobrze, gdyby nie uszkodzenie skrzyni przez poprzedniego właściciela dałbym 5-ke
Bujanie, bujanie i jescze raz bujanie, podobny komfort jedynie spotkałem w amerykańcach . . .
Byłoby na 5-ke, ale przeszkadza brak szybek w tylnych słupkach (akurat taki model mam, bo wiekszosc posiada szybki)
Wentylacja jest ok., ogrzewanie bardzo sprawne a do tego elektryczny szyberdach robi swoje . . .
Zadziwiająco duzo miejsca jak na gabaryty samochodu, polonez i na przykład seat cordoba vario odpadają (przy moich gabarytach jest mi ciasno)
Silnik cichutki, z układu jezdnego nic sie nie przenosi, pełen komfort
Od 5-ciu lat jezdze tylko na LPG, nawet zimą (do -10 st.celcjusza odpala bez wiekszego problemu, za drugim razem, ponizej tej temp. nie mecze go ide na autobus). Uszkodzony mam wtrysk i pompę paliwa, przy montazu gazu polecam wylacznik pompy, szybko pada na jezdzeniu na gazie.
Autko za niewielkie pieniadze a bardzo cieszy.
Jak na 15-letnie auto, praktycznie nie ma problemu.
porownujac VW passata z tym samym rocznikiem od kolegi, usterki na tym samym poziomie, nigdy mnie nie zawiodl na wyjazdach poza miastem (wczasy itp.), do powaznych usterek to dwa razy padł przerywacz zapłonu, no i ostatnio pekł przewod powrotu LHM z zawieszenia przedniego. Ale uszkodzenia (wszystkie powazniejsze) zawsze w poblizu domu.