janosik weteran don kichot robin hood,
19 lat temu
Silnik 1.6 92KM 68kW
Rok produkcji 1983
Przebieg:
24 tys. km
trzeba mieć zeby zrozumieć i pokochać
no i ten cały bajer z podnoszeniem i opadaniem - wszystkie kobiety się podniecają na sama myśl ........
Kupiłem autko z przebiegiem 160 000 i zrobiłem nim 80 tysięcy w 3 lata i do silnika sie nie dotykałem - tylko wymiana oleju .
Silnik zajefajny - no i ta moc !!!
Dresy się dziwiły jak im uciekałem starym bolidem :)
bez problemu
dla mnie super 5 m 3 styka
b dobrze
ogrzewanie na 6 - szybko ciepło sie robi nawet jak jest -20 stopni na zew.
wygodniejszym autem nie jechałem - no chyba ze innym cytroenem np C5 albo XM
wyciszenie ok - nie męczy w kazdym razie tak jak w fiatach i golfach nie mówiąc o innych oplach itp szitach
No tu zaczyna się mexyk
jak nie macie swojego zaufanego warsztatu Cytryn to po was - do ASO po tym jak mi zepsuli fure już nigdy nie pojade - partacze żuki umieją młotkiem naprawiać a nie exluzywne fury jakimi bx y są bez watpienia . Jak się dba to wszystko ok - cześci tanie jak barcz - nawet pasują od poloneza ( przewód paliwowy 12 zł )
za tę cene nigdzie nie ma lepszej fury !!!
nie ma kłopotów z amorkami i z blachami bo ocynk jest i nie ma pompy hamulcowej :)
Jest za to 100 innych francuskich wynalazków - np ręczny na koła przednie itp . - trzeba sie przyzwyczaić .
pełna elektryka , zasłonki, obrotomierz , wspomaganie, schowki i lampki oraz ten klimat wnętrza mówi mi ze to auto ma dusze . POLECAM !!!
u mnie w starym w końcu aucie po morderczym katowaniu co jakis czas wychodziły drobne pierdołki które i tak nie spowodowały ze sie zdenerwowałem na ten samochód - jakieś drobne rzeczy typu stare teleskopy tylnej klapy( opada bez trzymania ) czy odklejona szyba elektryczna od siłownika .
nigdy nie było tak zebym nie dojechał :)