: Jestem pozytywnie \"rozczarowany\" wyborem. Fakt, że przetestowałem praktycznie wszystkie dostępne nowe tego segmentu na rynku. Samochody te są dla pracowników w firmie ale sam nim też dużo jeżdzę.
W porównaniu z Partnerem lub Doblo - Berlingo ma lepszą przegrodę za siedzeniem Extenso - mozna czasowo odsłonić otwór do przewozu długich przedmiotów nawet 330 cm dla wersji L2),
Samochód jako całość. Jest to wersja przedłużona czyli L2. Realtywnie cichy, wygodny z punktu widzenia kierowcy. Przydałby sie podłokietnik ale może za podłokietnik robić oparcie środkowego siedzenia jak się je złoży.
Duzy rozstaw osi powoduje, że samochód bardzo ładnie zachowuje się na poprzecznych nierównościach.
Spalanie bardzo akcptowalne 6.0 / 100 km za całe 40 tys przy nrmalne jeździe, czyli 10-20 km powyżej ograniczeń. Przy jeździe 400km autostrady 140-150km/h spalanie wyniosło 6.6-6.7 l/100km. Przy jeździe zgodnie ze znakami to jest około 5.0-5.5l/100 km - czyli katalogowo.
Przestrzeń bagażowa dostępna- wysokość wystarczajaca, wymiar podłogi taki że w dramtycznej konieczności daje się wygodnie przespać (ale trzeba mieć kocyk i karimatę).