Świetny samochód do wszystkiego, dla mnie mógłby miec jeszcze te 20 KM wiecej, ale i tak nie jest źle, polecam jako uniwersalne auto rodzinne lub dla małej firmy.
Silnik to jeden z najważniejszych atutów tego auta, ciągnie od dołu, zawstydza nie jedna osobówkę.
Czasami kłopot ze wstecznym, poza tym nie ma haczenia itp. Biegi wchodzą gładko, a długi lewarek przypomina taki z busa, mi akurat to pasuje:)
Jak ktoś lubi miękką jazdę to polecam. To autko po prostu płynie na drodze. Jest to niestety też wadą, może zbytnio nie czuć przechyłów na zakręcie ale mimo wszystko nie mam do niego zaufania.
Świetna widoczność we wszystkie strony, przednia szyba daje poczucie jakbym był w akwarium.
Prostota i funkcjonalność. Jednak jak dla mnie radio powinno być nieco wyżej, a pokrętła na miejscu radia.
Jak dla mnie ok, żadnych uwag. Szyby nie parują, a jak juz to łatwo sobie dać z nimi radę.
Naprawdę duzo miejsca dla każdego, zwłaszcza nad głową. Mam 192 cm wzrostu i to auto wydaje mi sie idealne jak na moje potrzeby.
Tu niestety nie jest już tak dobrze. Im wyższa prędkość tym trzeba głośniej rozmawiać, a przy 130 km/h nie da się już słuchać muzyki.
Dynamiczna jazda po mieście do 7 litrów, jak dla mnie wynik bardzo dobry, opory powietrza też robią swoje. Cześći nie są drogie, zamienników full.
Wart swej ceny głównie dzięki swoim walorom użytkowym i silnikowi.
Narazie nic po częściami eksploatacyjnymi nie wymieniałem, wadą jest na pewno koło pasowe, u mnie wytrzymało 150 tys. km, ale wymiana 175 zł więc uznaje, że każdy samochód ma jakies wady i ta można mu wybaczyć. A i jeszce EGR, ale da rade zrobioć to bez żadnych kosztów. Poza tym jest bardzo czuły na spóźnione wymiany, zwłaszcza filtra paliwa, jeśli się go nie wymieni silnik moze wchodzic co jakis czas w tryb awaryjny.
U mnie narazie nic się nie dzieje z poważniejszych rzeczy, poza tym rzecz poważna to pojęcie względne:)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW