Auto dla potrzebujących onia przewozowego. Osiągi auta praktycznie zerowe. Wieczny silnik. Średnio wytrzymałe zawieszenie. Dosyć ekonomiczny, pojemny i wygodny do jazdy. Ostatnie samochody które były wypuszczane bez elektroniki, hdi, pompowtrysków i tego typu wynalazków. Życzę wszystkim właścicielom nowoczesnych samochodów, aby ich auto pokonało tyle km co moje berlingo
za słaby jak na takie auto, z drugiej strony ekonomiczny i trwały
po prostu cały czas działa bez awari
auto czyma się drodi, wg mnie zawieszenie nie jest trwałe. Częste naprawy końcuwek. Co 10-15 tys. coś zawsze zaczynało stukać w zawieszeniu, ale wszystko do naprawy
brak uwag
wszystko ok.
w zimie grzeje, latem klima chłodziła, dopóki się nie popsuła
wygodne siedzenia, sporo miejsca
tera po 320 tys. w sumie jest już brak wyciszenia. Silnik wyje, zawieszenie stuka, puka.
średnio 6-7 l/100 km
jako nowy kosztował ok. 50 tys. netto. Miał klimę, elektrykę, ABS i 2 poduszki. Dodatkowym atutem było 5 drzwi
wg mnie dobrze. Dlaczego? A no dla tego, że auta z takimi silnikami są wieczne. Tu nie ma co się posuć. Myślę, że po naprawieniu zawieszenia i kilku drobiazgach, 200 kolejnych tys. dla tego samochodu jest w zasięgu. Zawieszenie nie jest może trwałe, ale nie jest skomplikowane w naprawie. Właściciel hdi pochwalcie się przebiegami rzędu 300 - 400 tys. Chyba że już z 2 silnikiem. Kolega ma kangura 1,5 dci i przy 175 tys. w silnik firma moja musiała włożyć 8 tys, bo padły wtryski, turbo i ogólnie mozna powiedzieć,że po prostu się on rozleciał.
słabe zawieszenie, regulacja luzówna zaworach bo nie chciał palić w zimę. No i urwane na budowach osłony miski olejowej, przebita skrzynia biegó, auto służbowe tak bywa
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 70KM 51kW