: Znalazłem kilka negatywnych opinii o silniku VM. Nic z tego sie nie potwierdziło, super konstrukcja a jeśli ktos uważa inaczej, to chyba nie wie jak eksploatować i obsługiwacdiesla.
Super stosunek tego co dostajemy za to co płacimy. Nie zasłuzona opinia (prawie wszyscy znajomi odradzali, nikt nie polecał) Nie wierzcie w mity!!!
moja jeździła bez oleju. Kupując widziałem pod nim plamę i uznałem, że skoro leci jeszcze olej to simmering musiał pójśc nie dawno. Po wymianie i uzupełnieniu oleju okazało sie niestety, że najwidoczniej zrobił już trochę km bez oleju :-) Z tego powodu troche głosna, ale nie wiem jak pracuja "normalnie" ekspoatowane.
końcówki drążków i sworznie wahaczy, koszt ok 250 zł z wymiana, więc chyba nie najgorzej. Robię duże przebiegi po złych drogach, więc...
trzeba uwarzać jak się podjeżdża do świateł, niska przednia szyba może spowodować, że będziemy sie garbić w oczekiwaniu na zielone. poza ty (idzie się przyzwyczić) super: duże lusterka, wysoka pozycja kierowcy, itd...
super, super, super. Choc to auto w sumie europejskie, to widać nacisk na hamerykański komfort :-)
brakuje nawiewów na drugi i trzeci rząd siedzeń. Przy klimie i pasażerach z tyłu kierowca marznie, w zimie odwrotnie. To co jest działa bez zarzutu, ale albo komfort termiczny pasażerów albo kierowcy
nie spotkałem jeszcze nic lepszego w tej materii.
dałbym "doskonale", ale to w końcu diesel i to słychac. Mogloby byc troche lepiej, ale jak na trzynastoletniego diesla jest dobrze.
120-130 km/h - 8.1l. Marzenie. Gdyby jeszcze nie ta cena ON. Nie mniej jednak nie spodziewałem sie takich wyników kupując go. Miłe zaskoczenie, głównie dla portwela.
j.w.
mój pierwszy samochód (a miałem ich wiele) w tym wieku, w którym działa dosłownie wszystko jak książka pisze.
(Zawsze o tym myślę jak widzę parolatki ze stojącą w poprzek tylna wycieraczką, ogrzewaniem tylnej szyby z odmrożonymi dwoma paskami itp :-))
skrzynia troche "wyje" ale nic poza tym, inna pewnie jużby sie rozpadła. poza tym, doslownie NIC!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 118KM 87kW