: Komfort podróżowania to zupełnie inna klasa niż auta europejskie.
: Wypadające/wyginające się laski popychaczy
Gdyby nie ten silnik...
Silnik to kompletna katastrofa. Posiada błędy projektowe i po prostu jest awaryjny. Podobno jak się dba o niego od nowości, regularne przeglądy, oryginalne części to służy dzielnie ale w obecnych czasach już takich silników po prostu nie ma. Wszystkie są mniej lub bardziej zajechane i jeśli jeszcze działa to jest to bomba z opóźnionym zapłonem.
manualna skrzynia w tym aucie to pomyłka. Przy tych przebiegach wyrabiają się elementy ślizgowe, których nie ma jak zregenerować i w efekcie trzeba wrzucać jedynkę z dwójki. I tak dalej. Regulacja przy lewarku nie pomaga.
Doskonale. Może to dlatego, że to moje pierwsze amerykańskie auto, a poprzednio jeździłem tylko europejczykami niższej i średniej klasy. Zakochałem się w tym aucie. Gdyby nie silnik, to dalej bym nim jeździł z przyjemnością. Żadna trasa niestraszna.
Nie jest to ciągnik siodłowy ale i tak widzimy więcej niż przeciętny dres w bmw.
Wszystko pod ręką i na miejscu.
Słabe ogrzewanie ale to wina parchatego silnika (konkretnie termostatu - wada fabryczno-projektowa).
Przy 7 osobach robi się ciasno.
Jak na dizla jest przyzwoicie.
Chyba jedyna zaleta tego silnika to bardzo umiarkowany apetyt na paliwo. W trasie bez szaleństw zszedłem do 7.5/100km. Ale cóż z tego jak oszczędności na paliwie nie rekompensują kosztów napraw...
Ale za tą cenę...
20-letnie auto i (nie licząc silnika) wszystko działa. Duży plus!
Jeszcze raz: trzymajcie się z dala od tego silnika. Jak padnie to zazwyczaj z przytupem i koszt naprawy przekracza jego wartość.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 118KM 87kW