Ocena kierowcy - Chrysler Voyager II Minivan

EwaR., 18 lat temu
Silnik 3.3 V6 150KM 110kW
Rok produkcji 1994
Chrysler Voyager II Minivan 3.3 V6 150KM 110kW 1990-1995 - Oceń swoje auto
:))) I mam nadzieję że tak mi zostanie!
dźwięk silnika przemiły przywodzący leciutko na myśl sportowy wydech, sympatyczne odejście, baaardzo kulturalny:) Nie pamiętam ile koni - ponad 100:)
Moja jest bardzo sympatyczna, bez zgrzytów, biegi wchodzą lekko i pewnie, bez szarpnięć, skoków prędkości. Ciężko było się przestawić - nie ma czym mieszać, ale nie zamieniłabym się już.
Wolałabym trochę więcej z tyłu - nie widać dzieci, betonowych słupków i koszy na śmieci...
Nabyłam LE i okazało się że nie ma kompresora do klimy. Za to ma fabryczną zaślepkę. Zdaje się źe cała klimowa instalacja jest, brak tylko kompresorka:( Wentylacja świetna, częste awarie silniczków tylnych uchylnych okien ale łatwo dokupić za grosze (komplet z szybkami uźywany 250 na allegro)
Polecam układ foteli 2 + 2 + 3 kanapa. Kanapa jest bardzo ciężka ale jeśli nie musicie jeździć w 6-7 osób codziennie to można ją wystawić i ma się kupę miejsca. Fotele łatwo się wyjmują i zakładają, jest wystarczająco miejsca na nogi, wygodne. Wstawienie kanapy na środek powoduje brak miejsca do wchodzenie na tylne fotele (układ 2+3 kanapa+2).
Dla mnie jest OK, choć po zmienie gum teraz chodzi nam głośniej:( Ale ja lubię ten silnik:))) Po zdjęciu plastików i wykładziny podłogowej jest dodatkowa warstwa wyciszająca - można pokombinować samemu.
Przy silniku 3.3 w trasie spalamy 7-8,5 litra benzynki. Po Wawie w lipcu średnia z 350 km wynosi 10.9 litra. Oceniam ten wynik jako rewelację. Naszemu przyjaielowi analogiczny silnik (Dodge, 3.3, Grand Voyager) pali więcej o ok. 3-5 litrów. Jeszcze nie zagazowaliśmy drania, szkoda nam...
Żeby 12 -latek chodził jak złoto moźna kupić w granicach 5-6 tys. zł, dołożyć drugie tyle w pierwszym roku i mieć złoto. Ważne by skrzynia i silnik były w doskonałum stanie.
1 rok: awaria silniczka prawej szyby w trzecim rzędzie okien, wyciek oleju ze wspomagania (koszt ok. 3 zł dziennie bo kupiliśmy droższe i małe oleje, trzeba szybko zrobić), awaria instalacyjna dodatkowego stopu na tylnej klapie.
Brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.3 V6 150KM 110kW [l/100km]