Ocena kierowcy - Chrysler Sebring III Sedan

Nemo, 13 lat temu
Silnik 2.4 175KM 129kW
Rok produkcji 2007
Chrysler Sebring III Sedan 2.4 175KM 129kW 2007-2010 - Oceń swoje auto
Karoseria : Fajnie wygłąda, reszta kwestią ocenną.
Układ elektryczny : Świecące się kontroli odnośnie ciśnienia w oponach
W gruncie rzeczy to jestem zadowolony. Auto fajnie wygląda i robi wrażenie. Jest ich mało na polkskim rynku dlatego można się wyróżnić. To moje pierwsze auto ze skrzynią automatyczną może dlatego jestem pod jego urokiem.
Autko dobrze przyśpiesza. Jak wciśniesz pedał gazu do samego oporu to na wszystkich biegach będzie rozpędzał się do odcieńcia. Jedyny minus to, że skrzynia jest tylko 4 stopniowa i słychać to w czasie jazdy, gdyż silnik daje o sobie usłyszeć szczególnie przy nagłym przyśpieszeniu.
Za mało przełożeń.Zważywszy, że auto jest z 2007 roku to 4 przełożenia to jakaś arhaiczność co od razu ma przełożenia na wyniki spalania.
Nic innego jak tapczan na drodze. Owszem na prostych i gładkich drogach prowadzi się znakomicie ale już lokalne drogi przy dużych prędkościach to raczej nie dla tego samochodu.
Cofając to nic nie widać. Widoczność jest wg. mnie najgorszym elemnetem tego samochodu. Żeby nim cofnoć na parkingu i nie zaliczyć dzwona to naprawde trzeba się napocić. To samo z widoczność na na wprost a może dokładnie na boki od strony kierowcy, belki są tak grube, że nie raz o mało nie wpadłem na rondzie na inny samochód bo go po prostu przez te belki nie zauważyłem,
Wysoka pozycja za kierownicą. Dla niektórych to może być nieprzyjemne ale naszczęście kierownica na 2 stopniową regulację podobnie jak fotel kierowcy sterowany za pomocą siłowników, tak wię można dobrać pod siebie pozycję.
W zimie strasznie parują szyby i to nie tylko przednia i boczne ale także tylenie. Trzeba się namęczyć, żęby odpowiednio dobrać temperature i nawiew, żeby nie parowały.
Dużo miejsca z przodu jak i z tyło ale tylko dla 4 osób. W piątke to już się tłoczno robi.
Auto przy dużych prędkościach jest głośne przy mniejszych da się wytrzymać
Jak czytam opinie, że samochód z takim ciężarem i silnikiem i w dodadktu z toporną amerykańską skrzynią 4 stopniową pali niby 7 litrów na trasie to mnie nawet na śmiech nie bierze tylko na załamnie nerwowe. Jak można takie głupoty pisać?. Nawet przy płynnej jeżdzie i na długich trasach, gdzie większą część pokonałem na tempomacie to i tak niżej jak 10 litrów na 100 km nigdy nie spalił. Nawet nie chce wiedzieć co dzieje się w mieście, na szczęście mieszkam na wsi.
Za 40 tys zł. to jest opłacalne auto. Tylko jedna uwaga. Prawdopodobnie te auta raczej do poslki nie przyjeżdzają takie jak się je kupuje tylko po jakiś przejsciach. Ja kupowałem jako bezwypadkowe a w servisie mi prawde powiedzieli odnośnie odnośnie jego \"bezwypadkowej historii\" no ale cóż...
Auto ma 4 tak i już w nim słychać plastiki. Jest to dość denerwujące no ale to Amerykanin.
Starsznie drogi serwis. Mówie tu o autoryzowanym bo gdzie indziej to nie zaglądałem.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 175KM 129kW [l/100km]

10,0