Ocena kierowcy - Chrysler PT Cruiser MPV

Waldi. matyjek@wroclaw.dialog.net.pl, 17 lat temu
Silnik 2.2 CRD 121KM 89kW
Rok produkcji 2003
Chrysler PT Cruiser MPV 2.2 CRD 121KM 89kW 2002-2010 - Oceń swoje auto
Karoseria : Połączenie wyglądu z funkcjonalnością wnętrza, no tego napewno nie wymyślił przeciętniak. Ta maszyna ma duszę! Kupić to autko może też tylko wyjątkowo uczulona na piękno osoba.
Zawieszenie : Łączniki stabilizatora, tuleje wahaczy przednich,
Świadomie zdecydowałem się na zakup tego właśnie modelu i nie żałuję swojej decyzji.
Kultura pracy dobra, spory zapas mocy i elastyczność jak na masę wozu też niczego sobie.
Nic nie zgrzyta, chociaż biegi nie wchodzą lekko ale trudno się do czegoś specjalnie przyczepić.
Zawieszenie bardzo twarde zwłaszcza jak na nasze drogi, za to przy dużej prędkości nadwozie nie pochyla się na zakrętach.
Z przodu świetnie ale z tyłu... Dobrze, że lusterka boczne są dość duże.
Piątka, w końcu to jest to czego oczekiwałem.
To nie jest mój pierwszy samochód w życiu, ale pierwszy, który w pełni spełnia moje oczekiwania względem wentylacji i ogrzewania.
Chociaż z zewnątrz nic na to nie wskazuje, w środku autko jest obszerne i pomimo mojego dużego wzrostu z tyłu za mną pozostaje jeszcze sporo miejsca dla pasażera. Sam się zdziwiłem!
To nie jest limuzyna w dosłownym tego słowa znaczeniu, a jeżeli komuś takie wyciszenie nie odpowiada to zawsze można głośniej puścić muzykę z dobrego standardowego sprzętu grającego będącego na wyposażeniu tego auta.
Biorąc pod uwagę ciężar auta i jego sylwetkę to zużycie paliwa jest bardzo niskie. Ceny części zamiennych są po prostu śmieszne ale to oczywiście zależy od możliwości finansowych właściciela i jego punktu widzenia. Natomiast ceny usług warsztatowych zależą od miejsca naprawy, widzimisię mechanika i być może od pogody.
W tym modelu cena nie jest aż tak bardzo istotna w stosunku do tego jak wygląda zabawka, którą się chce posiadać. Nie mniej jednak uważam, że ceny na te samochody nie są aż tak wygórowane.
Nie wyprodukowano jeszcze auta które by się nie zepsuło. Zresztą taka polityka nie leży w interesie producentów aut. Ten model nie jest wyjątkiem, ale po mimo to daję piątkę.
Na razie odpukać!!! Nie miałem poważnych usterek i nie zamierzam ich mieć! Poważną usterką są nasze drogi i niestety przekłada się to na stan zawieszenia .....

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 CRD 121KM 89kW [l/100km]

8,1