Na stronach internetowych Doge kosztuje w Stanach Zjednoczonych 14400$$ tj. ok 53280 PLN i to w dodatku nowy model. I czy u nas dostaniemy samochód , który jest tak wyposażony jak Neon w standardzie ? Nie ma szans !!!! I gdy by nie cło i "200%"marży dilerów było by wszystko OK .!!!
W ciągu 7 lat wymieniłem (i nie wiem czy tylko czy aż) - klocki i tarcze , tylne amortyzatory , poduszki pod silnikiem i mały teleskop , kable wysokiego napięcia ,łożyska w skrzyni biegów, nabijałem klimatyzacje. Opony , filtry i świece to jest eksploatacja bieżąca. Serwis co 10000 tys. km (olej i filtr).
Wydaje mi się , że nie jest tak źle!!!...................
Silnik rewelacja , pracuje cicho i przyjemnie wchodzi na wysokie obroty. Amerykańska solidność bez awarii!!!
Mam manualną skrzynię więc nie narzekam, elastyczna na 5 dobrze ciągnie
Troche za twardy na nasze drodi miejskie , na trasie prowadzi się b. pewnie . Jest dobrze !!!!
Klimatyzacja działa na 5 . W zimie szybko zaczyna grzać .
Jak na tą klase to nie można narzekać na brak miejsca. 4 osoby jadą wygodznie 5 już nie. To normalne w tej klasie.
Nie jest źle ale do 120km/h później nieco głośniej . Można jeszcze posłuchać normalnie radia
W mieście 8,5L z klim. /trasa (platynowe świece nowe kable wysokiego napięcia) 7,3L max. 140km/h . W autoryzowanym salonie cena przeglądu zwala z nóg . Naprawy ,-są dostępne części na rynku w przyzwoitych cenach !!!
Cło , ceny części w salonie , marża sprzedawców niszczy tą markę w Polsce . No ale może jestem w błędzie . Chetnie poznam opinie innych użytkowników.