silnik naprawde ładnie mruczy i świetnie daje sobie radę z tymi 2 tonami, mam przerobiony dolot, wydech i komputer więc moc z hamowni to około 400km. auto zbiera się świetnie a po zdjęicu kagańca z 200 km/h leci duużo więcej. minusem jest mds który na jałowym biegu sprawia ze auto wpada w lekkie wibracje
skrzynia z s55 amg więc świetenie radzi sobie z mocą i wagą auta. posiada system autostick czyli tiptronik ale używałem go może ze 3-4 razy i dałem sobie spokoj. automat przyjemniejszy
zawieszenie to bolączka tego auta, mimo że pochodzi z okulara. jest za miękkie i niestety źle znosi masę pojazdu. elementy gumowe co 5tys km.planuje wsadzić mu gwint który usztywni go na zakretach i sprawi ze martwi policjanci nie będą wyzawaniem dla osłon silnika (dolnych) :/
widać spoko. na tył jest asystent parkowania wiec nie trzeba więcej. dość szerokie przednie słupki czasem przeszkadzają.
to auto to amerykaniec więc nie ma sie co spodziewać szoku, ale wszytsko jest pod ręką.
szybko się nagrzewa, klima też bez zarzutu
mnuuustwo przestrzeni dla 4 osób, kierowca pasażer na spokojnie, a miejsce na nogi na tylnej kanapie ogromne.
jest okej, ale niestety szybko kończące się zawiesenie i duże koła pogarszają efekt koncowy
nie ma sie co oszukiwać że auto nie pojedzie o kropelce. w miescie trzeba sie liczyc ze spalaniem rzędu 20-25 litrów, w trasie to koło 10-12
części dość tanie, szczegolnie te z mercedesa, oleje, filtry itd bardzo tanie
- zużycie paliwa dla silnika 5.7 i V8 16V 340KM 250kW