Ocena kierowcy - Chrysler 300C I Sedan

Silnik 2.7 i V6 24V 193KM 142kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Chrysler 300C I Sedan 2.7 i V6 24V 193KM 142kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Karoseria : Robi niesamowite wrażenie na innych kierowcach. Dziewczyny na chodniku też odwracają za nim głowę.
Jeżeli chcesz mieć auto które wyróżnia się z tłumu innych aut i zwraca uwagę innych kierowców, a w szczególności płci pięknej ;), to musisz go mieć. Najfajniejsze jest to, że odkąd mam ten samochód, nie mam problemu z włączaniem się do ruchu, a inni widząc mnie w lusterku wstecznym, ustępują , lub zjeżdżają mi z drogi.
Silnik ładnie pracuje, a po założeniu sportowego filtra powietrza, przy przyspieszaniu ładnie buczy, w zupełności radzi sobie z tym \"małym czołgiem\".
Jest to mój pierwszy samochód ze skrzynią automatyczną i jestem bardzo zadowolony. Przerzuca bezproblemowo i płynnie.
Auto bardzo dobrze wybiera dziury i nierówności, po części jest to zasługa dużych opon i po części solidnego zawieszenia wzorowanego na Mercedesie E klasa 1996-2002 (wspólna płyta podłogowa, i częściowo zawieszenie).
na początku trochę obawiałem się małych bocznych szyb, ale po krótkim przyzwyczajeniu się wszystko jest ok. Duży plus za boczne lusterka.
Wszystko pod ręką i dużo miejsca.
W zimę szybko się nagrzewa, a latem klima działa super
WSZĘDZIE dużo miejsca.
Cichutko i spokojniutko, gdyby nie radio można byłoby usnąć podczas jazdy.
Spalanie w mieście: 14l/100km; trasa: 8-9l /120-130km/h. Muszę zaznaczyć że nie jeżdżę jak wariat ale też nie jestem zawalidrogą, jeżdżę normalnie. Ceny części porównywalne do innych zachodnich marek, np. końcówka drążka kierowniczego- 65zł, klocki hamulcowe-180zł (cena z BHMD). Co do napraw, nie jest to skomplikowany samochód i nie trzeba korzystać z autoryzowanych serwisów.
Miałem obawy przed zakupem tego auta, ale po roku użytkowania, moje obawy się \"rozmyły\", polecam każdemu!
Do tej pory wymieniłem łączniki drążka stabilizacyjnego, końcówki drążków i nic poza tym.
poważnych usterek brak i niech będzie tak dalej.
Chrysler 300C I Sedan