Kiedy jadę wolno lub gdy pracuje na wolnych obrotach w kabinie zastanawiam się czy przypadkiem nie zgasł.
Silnik spisuje się świetnie, bardzo podobny pracuje w Oplu Vectra (ten w moim samochodzie jest produkowany przez australijską fabrykę Opla, tj Holdena), lecz Lacetti ma mniejszą masę.
Wybierając samochów jeździłem również wersją z silnikiem 1,6, ale nie ma co porównywac z tym, który pracuje w moim samochodzie. Wielokrotnie zdarzyło się, że zdziwieni napaleńcy w hondach, oplach, czy innych samochodach zostawali za mną z tyłu.
Dynamiczna jazda to oczywiście wzrost zuzycia paliwa, ale nie ma nic za darmo. Wczesniej miałe Skodę Felicję 1,3, która gdy chciałem jechac dynamiczniej nie mieściła się w 10l/100 km.
Trochę zbyt mało przecyzyjna
Dosyć twardy i w miarę dobrze wybiera nierówności
Bardzo dobre
Ma jedną zaletę, na trasie zauważyłem, że jadąc z prędkością 90 i 120 km/h zużuwa tyle samo paliwa na pokonanie tego samego odcinka drogi. Testowałem go w ten sposób w wakacje - przejechałem wtedy 5 tys. kilometrów.
Przegląd robiłem na początku listopada - radzę wlać olej syntetyczny - ja mam Mobil 1. Druga rzecz, jaka polecam to wymiana żarówek na świecące jaśniej - niebywała różnica przy jeździe w nocy.
Jadąc 130-140 km/h nie czuje się prędkości.
Mam wersję sedan 1,8 CDX z pełnym standardowym wyposażeniem. Inne firmy z tak wyposażony samochów, z takim silnikiem zyczą sobie ok. 20 tys. więcej niz Chevrolet. Gorąco polecam zakup.
brak
brak