Silny konkurent na rynku, zobaczymy, jak serwis.....
Trochę faluje na wolnych obrotach, ale zauważyłem, że wpływ na to ma rodzaj paliwa, a właściwie na jakiej stacji zatankowane.....Żeby miał dobre odejście trzeba kręcić powyżej 2000 obr/min :-)
Na początku opornie wchodziła 2. i 5. ale po 2000 km wszystko się uspokoiło i teraz wręcz gładziutko :-)
Dobre trzymanie na szybko pokonywanych łukach (np na autostradzie), znacznie gorzej na słabej nawierzchni - głośna praca zawieszenia na krótkich nierównosciach i niektórych progach spowalniających. czasem słychać pompę wspomagania układu kierowniczego. Ogólnie nieźle, znacznie lepiej niz np. Fiat Stilo
W wersji sedan bez zarzutu
Wszystko w zasięgu rąk, bez kosmicznych udziwnień, niewygodny w obsłudze panel radia - małe, źle i niewyraźnie opisane i podświetlone klawiszki. W tej klasie radio powinno być zintegrowane z kokpitem, bo szyby dalej tłuką... :-|
Klima schładza się powoli w temperaturach powyżej 30C, dość głośna praca dmuchawy na 3 i 4 biegu. System ogólnie działa zadowalająco, ale można by zastosować chłodzenie powietrza o parę stopni niżej. Nie do końca szczelny system wewnętrznego obiegu powietrza. :-)
Dosyć miejsca z przodu i z tyłu, ale regulacja podparcia lędźwiowego kierowcy chyba zaplanowana dla obywateli Korei o wzroście max. 150 cm. Ja mam 180 i zamiast poprawiać pozycję lędźwi gniecie mnie w tyłek :-(
Głośna praca zawieszenia na nierównosciach bezlitośnie przenosi sie do kabiny. W zależności od pory roku i temperatury skrzypią różne elementy wnętrza, co nieco denerwuje (zima - trzeszczą boczki w drzwiach, lato - deska rozdzielcza)
Na początku palił prawie 11 l /100km, czego nie omieszkałem skrytykować do bólu w przysłanej do mnie ankiecie. Po ok. 2000 km zaczął sie uspokajać i teraz w mieście, z klimą pali 9,2 l/100 km, czyli prawie tyle, ile dane fabryczne. Na długiej trasie jeszcze nie sprawdzałem
Gdyby nie skrzypiały plastiki, a głośniki w drzwiach były nieco lepsze, dałbym 5. A tak, tylko 3.
Brak, jak do tej pory (odpukać).
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 109KM 80kW