Ocena kierowcy - Chevrolet Lacetti Kombi

Tomek W., 19 lat temu
Silnik 1.6 DOHC 16v 109KM 80kW
Rok produkcji 2004
Chevrolet Lacetti Kombi 1.6 DOHC 16v 109KM 80kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Podsumowując samochód kombi Lacetti jego stylizację, wykończenie i praktyczność ma się wrażenie, że producent traktuje poważnie klienta. Do tego 3 letnia gwarancja i Assistance w całej Europie to już coś. Jestem zadowolony z wyposażenia które jest standardowe a nie za dopłatą, do tego bardzo fajny samochód rodziny można spokojnie wybierać się w podróż mając w rodzinie dużego psa.
Silnik pracuje z bardzo fajnym pomrukiem przy wyższych obrotach, wnetrze jest bardzo dobrze wyciszone.
Pracuje elastycznie i przyjemnie zmienia sie biegi żadnego szukania i prób trafienia do tego duża elastyczność można z 3 biegu przejść na 5 bieg i samochód bardzo fajnie sie zachowuje nawet przy właczonej kilmie.
Tu muszę porzyznać że na naszych drogach z dziurami świetnie wybiera studienki i brak niepokojących dzwięków z zewnątrz. Opony uważam że bardzo dobre i tak nie warto na nasze drogi kupować drogich opon które sie niszczą na naszych dziurach, wieć może nie warto przepłacać. ABS świetnie działa testowałem na śniegu i lodzie różnica w hamowaniu bez ABS-u jest kolosalna.
Widoczność bardzo dobra nie trzeba się wychylać czy na pewno dobrze widzimy przez lusterka. Długa linia przednich drzwi powoduje lepszą widoczność i słupki nie stanowią problemu. Lusterka obszerne świetnie wyprofilowane brak martwych pól widoczności. Można je tak ustawić, że jest się pewnym co jedzie za nami.
Widać rękę Włochów w projektowaniu stylistyki wnętrza, dużo schowków schoweczków i do tego bardzo dobrze dobrana kolorystyka, wszystko pod ręką niema potrzeby odrywania wzroku od drogi. Bardzo fajne sterowanie radiem z kierownicy. Bagażnik w kombii duży do tego siatki w standardzie zabezpieczające przedział pasażerski od bagażowego, siatka do rozpięcia na podłodze do przewożenia niewielkich gabarytowo rzeczy. Bardzo fajne pomyślane ustawienia fotela, za pomocą pokręteł można sobie ustawić fotel i do tego regulacja w okolicy ledźwi.
Bardzo sprawnie odparowuje szyby i do tego klima teraz po dwuch minutach już grzeje. Mimo recznej klimatyzacji nie mam problemu z ustawieniem temperatury, 4 biegi nadmuchu świetne rozwiązanie, na trzecim słuchać że coś dmucha ale rzadko jest używany, chyba że chcemy suszyć włosy.
Tutaj to już rozpusta pasażerowie z tyłu czują sie jak w limuzynie, już mnie nikt niekopie w plecy (mimo wzrostu 184cm mojego syna) w poprzednim samochodzie musiałem przesuwać fotel do przodu żeby z tylu siedzialy wygodnie 3 osoby. Teraz fotel mam ustawiony tak jak lubie i nikt z tylu z tego powodu nie cierpi :).
Bardzo dobrze wyciszony nic nie stuka nie puka ani nie szumi.
Na razie jeżdżę nim po mieście i mam włączoną klime, nie przekraczam 3000 obrotów i pali jak to 16 10 litrów, jeśli pali tyle w zimie to będę mogł powiedzieć coś obiektywnego w lecie.
Za tą cenę samochody konkurencji z takim wyposażeniem jakie dostałem kosztują w granicach 65-70 tys. a jeszcze trzeba doliczyć ubezpieczenie samochodu gdzie GM oferuje pakiet przez 5 lat i jest to bardzo korzystna oferta.
brak danych
brak danych