Ocena kierowcy - Chevrolet Lacetti Kombi

Romik, 17 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 95KM 70kW
Rok produkcji 2006
Chevrolet Lacetti Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Ogólnie porównują do aut o podobnej cenie - większy, lepsze opcje wyposażenia. Jedynym mankamentem typowe daewooskie spalanie - za duże.
Jak na nowoczesny silnik oczekiwałem nieco wyższej dynamiki. Zbyt mozolnie nakręca obroty do 3500 przy których robi się dynamiczny.
Miałem małe problemy z 2-ki na 3-kę i z 5-ki na 5-kę. Zbyt długie przełożenie.
Zawieszenie mogłoby być ciut lepsze, nieco za twarde.
Słupki z przodu, no i z tyłu tylko lusterka boczne.
Mam sterowanie radiem w kierownicy więc wszystko O.K.
Ze wszystkim sobie radzi (trochę w zimie trzeba było podkręcać żeby nie parowały tylne szyby boczne).
Czuję sie bardzo komfortowo, a mały nie jestem. Z tyłu również O.K. Polecam jednak auto dla max. 4 osób. 3 os. z tyłu - nieco niewygodnie.
Zależy z czym porównać, ale wolałbym troszeczke mniej słyszeć nierówności na drodze.
Przeglądów jeszcze nie robiłem. Ale spalanie jednak fatalne. Przy jeździe mieszanej - 8,5 - 9 litrów 95ki. Jak dla mnie na 1,4 przesada. W mieście twarda 10-ka. No ale lubię wysokie obroty
Miałem do wydania okresloną kasę. Jeśli kupiłem lacetti - czyli dla mnie ten stosunek wypadł pozytywniej niż u aut konkurencyjnych marek :D inaczej bym nie kupił
Wszystko działa. Tylko radio Blaupunkta czasami lubi pokazać focha i w czasie jazdy wyłączyć się i ponownie się włączyć. Chyba z kontaktami jakiś problem.
Jeszcze nic się nie zepsuło :) No ale przebieg mały.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW [l/100km]

8,7