Ocena kierowcy - Chevrolet Lacetti Kombi

Bodzio, 19 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 95KM 70kW
Rok produkcji 2004
Chevrolet Lacetti Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Wydawać się może, że tylko apetycik psuje ocenę za całokształt. Ale to nie jest Cieńkocieńko ani Puńcio. To duży samochód z konkretną mocą i pali tak jak powinien ! Jeździłem dwoma mercedesami wcale nie większymi ani wygodniejszymi. jeden palił 14/100 a drugi 18/100. Tak więc jestem kontent !
Miałem w swoim życiu 16 samochodów. żaden nie był tak cichy. Jestem też pewien, że żaden pojazd na naszym rynku nie posiada tak elastycznego silnika.
W moim odczuciu biegi wchodzą precyzyjnie (ale nie bardzo precyzyjnie). Mankamentem są zbyt długie przełożenia. Do tego jednak człowiek sie po kilku dniach przyzwyczaja i problem znika
Na bardzo duzych dziurach (a to u nas nie dziwota) wydaje mi się, że trochę za bardzo coś się tłucze pod podłogą. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolony z prowadzenia samochodu.
Jeno tył cosik nienajlepiej... ALE taka uroda ! Za to jak sie z zewnątrz prezentuje (TYLKO OCZYWIŚCIE WERSJA HATCHBACK). Nie ma drugiego takiego na naszych drogach. FOCUSY - zjeżdżajcie z drogi bo wstyd patrzeć !
Dla mnie to super bajer! Nie planowałem kupna auta i tylko dla zabawy zrobiłem jazdę próbną. Jeździłem rocznym punto. Na drugi dzień Lacetti był mój a punto własnością dealera. W dodatku auto o klasę wyżej i z klimą kosztowało mnie tyle co punto bez klimy rok wcześniej.
Super
Żaden samochód tej klasy nie ma tyle miejsca. Ci którzy są w salonie niech porównają ilość miejsca pomiędzy chevim a oplem Vectrą (nie Astrą bo to pikuś!). Robiłem też porównania z innymi np z Octavią . Też przegrała. Dla zainteresowanych - proszę sprawdzić rozstaw kół i osi Lacetti i porównać z innymi. Te rozmiary są wieksze niż w Nubirze. A to potężny był samochód.
Frajda. Można nawet z przyjemnością słuchać radia. Byle nie tego montowanego fabrycznie bo to szajs. Gdzieś zgubiło wysokie tony.
i to DUPA, LIPA, DZIADOSTWO. Nie jest tak jak piszą. Pali przeciętnie 10/100 na trasie przy 140 km/h (do niemiec) spalił 11,5/100. Nigdy nie schodzi poniżej 8,5 ale i to trudne do osiagnięcia. W zimie dużo jeździłem na narty - zawsze 12/100. I UWAGA!!! - Reklamowałem w serwisie. Dowiedziałem się, że one wszystkie tak mają i nic się z tym nie da zrobić. Gazu też już nie wolno bo firma nie zaleca. Są potem problemy. ALE I TAK KOCHAM SWOJEGO CHEVIEGO :-) bo jest piekny, szybki, cichy, duży i wygodny.
No to juz nie wymaga tłumaczenia. Ten stosunek jest nie podlega dyskusji. Jeśli jednak ktoś chce dyskutować to proszę: biuro@webserwis.win.pl
Do tej pory nie zawiódł :-)
15000 km i nic !

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW [l/100km]