Jestem zawiedziony i rozczarowany.
Najbardziej irytujące i zastanawiające jest to, że ludzie w serwisie nie są zaskoczeni. Jest im oczywiście przykro, mówią że to pierwszy taki przypadek itd itp, ale są mało przekonywujący.
Z opóźnieniem reaguje na pedał gazu i jest zbyt głośny na biegu 1 i 2 w porównaniu z wyższymi 3, 4 i 5.
Skrzynia ma długie przełożenia, biegi 2 i 3 wchodzą ciężko (szczególnie na 3-ce czuć punkt oporu, który należy przełamać). Wsteczny wchodzi z mniejszym bądź większym zgrzytem (rzadko zdarza się żeby wszedł bez dodatkowych dźwięków). Serwis tłumaczy to faktem poluzowania się linki i brakiem synchronizatora biegu wstecznego. Samochód przejechał 700 km od momentu wyjechania z salonu!
Dobre wspomaganie, dobrze wybiera dziura dzięki 15 calowym obręczom i gazowym amortyzatorom. Fabryczne opony letnie są głośne jak zimówki używane w lato.
Generalnie OK, widoczność do tyłu - trzeba się przyzwyczaić albo montować czujnik parkowania.
Wszystko jest na swoim miejscu.
Działa i to skutecznie
Bardzo dużo i wygodnie
Za głośny na 1 i 2 biegu
Ciężko ocenić, mam go 4 tygodnie a przejeździłem 6 dni - w sumie 700 km resztę czasu auto spędza w garażu i czeka na części zamienne, które się popsuły!
Myślałem, że zrobiłem dobry interes.... Myliłem się, jaka cena taki produkt.
Jeśli chcesz jeździć samochodem klasy średniej lub wyższej i nie mieć problemów, musisz liczyć się z wydatkiem powyżej 90 000 brutto.
- ciągle zaparowane przednie i tylne reflektory (2 razy problem zgłaszany do serwisu)
- zaraz po odebraniu auta z salony pojawiły się problemy z dźwignią wycieraczek. Funkcja włączenia wycieraczek na żądanie działała jak chciała
- poluzowana linka sprzęgła, czyli zgrzyty przy wrzucaniu wstecznego
- nastepnego dnia po wyjechaniu z salonu padł system ABS i system kontroli trakcji (TCS). Auto przejechało raptem 50km. Przyczyna:
- rozpadła się piasta w systemie ABS, a nastepnie stwierdzono że uszkodzony jest również komputer odpowiadający za ABS i TCS.
Każda naprawa wybiegająca (mam nadzieję) poza przeglądy okresowe trwa maksimum 2 tygodnie ponieważ w Polsce nie ma części i trzeba je ściągać np. z Niemiec
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 131KM 96kW