Układ hamulcowy
: dziwne \"zgrzyty\" przy hamowaniu, serwis nic nie stwierdził
: Stukanie z tyłu
Ktoś mógłby powiedzieć, że to Chevrolet, więc pieniądze wyrzucone w błoto i mocno przepłacone. Ale rozczaruję Was! Uważam, że jak na tą klasę auta, warto spokojnie wydać cenę oczekiwaną przez producenta, bo wcale nie jest tak drogo :)
Silnik pracuje w miarę cicho, fakt, że na niskich obrotach jest mało dynamiczny, ale trzeba go wyczuć (w sensie manewrowanie pedałami), wtedy ładnie wyrywa spod świateł.
Bardzo ładne, krótki skoki biegów, wygodnie się wrzuca wyższy bądź niższy, dodatkowo gałka pokryta skórą :) Generalnie lepiej się uzywa niż w mojej poprzedniej Astrze F
Samochód świetnie się prowadzi, jedyne co mnie denerwuje to stukanie zawieszenia z tyłu, fakt, że drogi nierówne, ale chyba nie powinien tak stukać :(
Poza tym bardzo fajnie się jedzie - jest ABS i ESC.
Widoczność z przodu jest bardzo dobra, niestety nie mogę powiedzieć tego o tylnej szybie - jest po prostu zbyt nisko zrobiona i niedobrze się np. parkuje jadąc z tyłu, bo ogranicza widoczność. No ale od czegoś są lusterka i czujniki parkowania :)
Na razie ciężko coś powiedzieć, bo spalanie dość wysokie, może jak silnik się lepiej dotrze i nabije się tych 5 tyś km przebiegu, sytuacja ulegnie poprawie.
Czytałem wiele opinii, że ogrzewanie i wentylacja kiepska, ale ja bym tak nie powiedział. Nie jest to może pełen luksus, ale jak nieco się podkręci kurek, to wieje ładnie. Szyby też szybko schną i złazi para czy lód z tyłu.
Tutaj miodzio, bardzo dużo miejsca w środku samochodu, bardzo wygodnie się siedzi, jedyne co mnie denerwuje, to jasna tapicerka, która może się szybko ufaflunić :) Dlatego zakupiłem pokrowce na siedzenia ;)
Z tyłu również nie ma co narzekać na ilość miejsca, zatem tutaj stawiam bardzo duży plus.
Lubię to \"wycie\" z tyłu, dodaje to takiej sportowej nuty w jeździe ;)
Niestety, po przekroczeniu 130 KM/h już jest gorzej, bo wyje już dość nieelegancko i nieprzyjemnie.
Na razie nie mogę przedstawić tu obiektywnej opinii, bo jak pisałem wcześniej, na razie autko dość dużo pali, poczekamy na dotarcie i przejechanie na trasie, bo obecnie jeżdżę tylko po mieście :)
Bardzo, bardzo podoba mi się autko stylistycznie, kolorystycznie, bogate wyposażenie i ten wzrok i oglądanie się ludzi na chodnikach - bezcenne ;)
Pozdrawiam :)
W razie pytań zapraszam na gg 9065326
Ciężko coś powiedzieć na samym początku użytkowaniu auta. Można by się nieco przyczepić do tego plastiku co jest pod skrzynią biegów, który kończy się przy siedzeniach przednich. Można go jakby przesuwać i to moim zdaniem jest trochę niedorobione.
- stuka zawieszenie z tyłu
- dziwne odgłosy przy hamowaniu (z przodu)
Poza tym nie zauważyłem nic niepokojącego
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 113KM 83kW