: Głównie jeżdzę na LPG i może 140km głowy nie urywa, ale za to jest bardzo elastyczny. I pomimo tego, że czasem mam cięższy dzień to zawszę mieszczęsię w 10l LPG na 100km.
: Miękki lakier
Auto w swoim segmęcie cenowym nie ma jak dlamnie rywala, jest klima, podgrzewane fotele, pełna elektryka szyb lusterek, bardzo fajnie grające audio, nowoczesny desain, a za razem czytelny i nie przepchany informacjami. Kupiłem go z przyczyn ekonomicznych i jak do tej pory jestem zadowolony. Bardzo mały koszt utrzymania w porównaniu do mojej byłego pojazdu "Renault"
Kupiłem go, bo gazownik powiedział, że jest to idealna iednostka do zagazowania. Jak do tej pory zgadzam się z jego opinią. Do tej pory tylko tankuję i jadę. Średnio mieszczę się w 10l LPG. i niezależnie czy to lato czy zima. ok 140km głowy nie urywa, ale jest jak dla mie niezawodny i bardzo elastyczny.
Było by doskonale gdyby był ten nieszczęsny "6" bieg.
Bardzo dobrze trzyma się drogi. Ale w końcu to rodzinne auto, a nie pojazd do wyczynowej jazdy. Nie raz na wyjazd zawalę go po dach plus rowery na hak. I nic nie skrzypi i nie piszczy.
Powiem dobrze, cofanie ułatwią czujniki.
Ja mam 172 dla mnie w tym aucie jest wszystko na swoim miejscu, ale mój szwagier ma 190 i zawadza kolanem o gałkę regulacji nawiewu. Strasznie go to irytowało.
Dość głośny nawiew na pierwszym poziomie. Ale za to bardzo wydajny. Zimą bardzo szybko się nagrzewa, poprzednio miałem Megankę z 2009 i dopiero po 15min grzała tak jak Cruz po 5min. A podgrzewna fotele, to jest to, na "3" można sobie ugrilować t..k.
Tu jestem bardzo mile zaskoczony. Dla mnie super. Na wakację mieszczę się z rodziną, plus rowery na hak.
Autem jeżdzi się komfortowo do 130km/h do 100km/h jest bardzo cicho. W aucie ewidętnie brakuje 6 biegu.
Jeżdzę Cruzem ponad dwa lata i jest to pierwszy mój samochód w który nie wkładam w naprawy. Przez te dwa lata wydałem 760zł na naprawy oczywiście nie liczę kosztów czyności okresowych jak wymianę płynów, hamulców itp. A te również są nie wielkie.
W tej cenie auta jest ok. Jedyne co mnie bardzo irytuje, to bardzo miękki lakier. Przez bagażnik dachowy strasznie porysowałem dach i słupek.
Coś pukało w przednim zawieszeniu przy 30.000km zapłaciłem 360zł i już przejechałem 23.000km i jest nadal OK. A i przy 40.000km pękła tylna prawa sprężyna w zawieszeniu. Koszt części z wymianą 300zł.
Więc auto w naprawach raczej tanie.
Odpukać jeszcze żadnej nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V DOHC 141KM 104kW