Krótko: oprócz fajnego audio jak na tą klasę samochodu, bezbłędnego zestawu bluetooth oraz ładnej stylistycznie karoserii, nie widzę podstaw żeby kupić chevroloeta Cruza. Cruze to od niedawna mój samochód służbowy.
Głośny, nieeleastyczny, nie czuć mocy, pochłania ilości ogromne ilości paliwa bez względu na styl jazdy i rodzaj trasy. Spalanie podobne do 310 konnego BMW 535i :-(
Krótki skok lewarka, precyzyjna, wg mnie całkiem dobrze zestopniowana. Niestety pięciobiegowa (!) co ma kolosalny wpływ na spalanie oraz głośność podczas jazdy z większą prędkością. Nie wiem czy się kierowali konstruktorzy ,oprócz zmniejszenia kosztów produkcji skrzyni biegów ....?
Cruze w pełni wyjaśnia definicję tzw \" gumowego\" układu kierowniczego. Przy prędkości autostradowej, samochód nie nadąża nad niewielkimi ruchami kierownicą. Wspomaganie hydrauliczne. W zawieszeniu słychać stuki z prawej strony. Ponoć przypadłość modelu.
Jest OK.
Oparcie foteli ok, płaskie siedziska nie trzymają na boki. Bezbłędnie działający fabryczny bluetooth. Przełączniki, włączniki, tu wszystko jest na swoim miejscu.
Klima i ogrzewanie działają bez zastrzeżeń. Głośna praca silniczka nawiewu.
Mimo sporych gabarytów, samochód jest ciasny wewnątrz. Trzeba kombinować z ustawieniem przednich foteli , aby pasażerowie z tyłu mieli jakiś \"komfort\" podczas podróży. Na uwagę zasługuje spory bagażnik.
Samochód z dolnej póki cenowej i jakościowej więc nie można sie spodziewać cudów, do 120km/h poziom chałasu jak w octavii II 1,6 benzyna.Wg mojej oceny głosniejszy niż peugeot 301 diesel, hyundai i30 benzyna, auris, corolla a nawet yaris 1,0 benzyna
Spalanie jak w dużej, mocnej V6 lub V8. Nie udało mi się zejść poniżej 11L/100km
Za wcześnie na ocenę.
Za wcześnie na ocenę.