: Wszystko- warto sie przejeachac i podejsc do auta bez kompleksow dziennikarzy i posiadacza golfa 2
Zanim kupilem ten samochod to wyleczylem sie z Meredesa czy raczej zawiodlem na nim ze to juz nie to co kiedys(2 lata gwarancji jak wszyscy daja 3, drogi serwis i A klasa albo Smart na 3 tygodnie). Znajomy mnie namowil a teraz sam polecam bo to zadziwiajaco dobry samochod w czasach nedznej elektroniki i wszechobecnej redukcji kosztow.
Silnik do tego auta idealny. Moc wystarczajaca do jazdy bez zylowania. Klima nie klima auto idzie.
Skrzynia bez wodotryskow w postaci 8 biegow ale nie ma z nia problemow zmienia plynnie. W trybie recznym czuje sie moc samochodu i auto rwie jak szalone ale mi brakuje wsaznika kiedy zmieniac bieg na wyzszy/nizszy.
Amerykanski Suv i wszystko jasne :) nie co kanapeczka w polaczeniu z duza masa w tej wersji silnikowej sprawia ze jazda jest bardzo wygodna ale przychamowanie w miescie przed zakretem jest wielce wskazane
Bardzo dobra moze nie siedzi sie az tak wysoko jak w Toyota LC ale i tak jest przujemnie. Do tylu przez szybe szalu nie ma ale sa czujniki, kamera i wielkie lusterka. Dosc duze słupki przednie ale wiekszosc nowych aut ma takie. Podgrzewana przednia szyba to super sprawa w zimie: luzik rano i lepsza widocznosc :)
Kierownica regulowana w 2 płasczyznach fotel kierowcy elektrycznie ustawiany. Przed zakupem czytalem ze nie ma trzymania na boki ja tego nie zauwazylem ale moze to kwestia masy kierowcy :)
Nie wiem jak to ocenic bo robi to co ma czyli dziala :) Zima grzeje latem chlodzi, nawet ma jakis tam czujnik spalin czy cos. Minusem moze byc dla kogos ze nie jest 2 strefowa ale mi to nie przeszkadza
To naprawde duzy samochod(Wysokosc 1,80) i nie dziwota ze duzo jest miejsca nad glowa no i dla rodzinki (u nas 2+2). Nie ma tunelu na narty jesli to dla kogos wazne ale my wozimy w boxie. Tapicerka skurzana jasna wyglada duzo lepiej niz czarna. Latwo sie czysci. 3 gniazda zapalniczki (jedno w bagazniku). Wygodny podłokietnik z przodu (z tylu nie wiem :))wazne bo przy automacie i tempomacie nie ma za wiele do roboty.
Nie wiem jak dizel ale benzyna ciuchutka miedzy innymi dzieki zapasowi mocy. O zawieszenie dba serwis wiec nic nie wali itp.
Wypada powiedziec ze pali tyle ile ma. To nie samochodzik miejski z silniczkiem 1l. To mocne auto w trase i o tym ze wazy 2t tez trzeba pamietac. Czesci tanie, serwis ten sam co w oplu i nie biora tyle co Mercedes 200zł za roboczogodzine :). Jesli chce sie cos naprawic u
\"mietka\" to polecam sciagnac z internetu manual serwisowy. Warto nawet samemu przewertowac zeby nikt w konia nie robil
Dobry samochod a w wersji z automatem i V6 jeszcze pare groszy w portfelu zostanie w porownaniu do konkurencji :)
Samochod na gwarancji wiec niespodzianek nie ma a i popsuc sie nie popsul nigdy ( zwlaszcza na trasie to wazne :)).Chyba ze wzgledu na duza masa auta i ze automatem zadziej chamuja sie silnikiem i po 50k km wymienilem klocki z przodu ale sa bardzo tanie.
Zadnych
- zużycie paliwa dla silnika 3.2L 230KM 169kW