: Silnik bardzo dynamiczny, dobre spalanie i bardzo pozytywne zaskoczenie z kultury pracy silnika.
: Wszystkie nowe chevrolety na starcie(2011-2012) miały słabe łączniki stabilizatora, należy zapytać przed zakupem czy były wymieniane na nowe. Od tego momentu wszystko ok.
Auto 5/5 - szukam teraz drugiego takiego dla małżonki.
Silnik dostarcza odpowiedniej mocy (1.4 100km) dla tej masy pojazdu. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Silnik pracuje kulturalnie i przede wszystkim nie pali za dużo.
Zero problemów ze skrzynią biegów. 5 biegów utrzymuje auto w bardzo sportowej kondycji, chociaż z założenia takim nie jest.
Układ jazdy świetnie sprawdza się w górach lub na ostrych zakrętach.
Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale auto z daleka zawsze wygląda na czyste. W innych autach tego tak nie widać.
Poprawiłbym tylko słupki po bokach.
Tylna szyba(paski) i przednia szybko sie nagrzewają. Pod siedzeniami z tyłu również wydobywa się klimatyzacja dla pasażerów z tyłu.
Dla kierowcy i pasażera z przodu masa wolnego miejsca i schowków. Z tyłu dużo miejsca jak na segment B, ale z tyłu większe osoby mają normalne warunki. Bagażnik 500 litrów wynagradza to wszystko podczas podróży po Europie.
Auto bardzo ciche w środku, nawet przy 180-200 km/h. Kabina jest tak zaprojektowana jakby prędkości maksymalne w ogóle nie miały znaczenia i została zaprojektowana bardziej pod jakieś szybsze auto.
Koszty utrzymania 4/5, ponieważ serwisowanie w ASO zawsze jest droższe - na szczęście raz w roku.
Nie dziwię się, że usunęli Chevroleta w Europie. Dostałem dużo więcej niż w oplu + większy prestiż.
Łączniki stabilizatora na starcie, wymienione na gwarancji dopasowane do polskich dróg.
Brak poważnych usterek.