Pierwsze co rzuca się w uszy to cicha praca silnika; kultura pracy bez zarzutu. Widać że inżynierom zależało na dobrym wytłumieniu wnętrza. Decydując się na silnik 1.2 nie oczekiwałem cudów odnośnie przyspieszenia tak więc nie odejmuje za to oceny- do sprawnego poruszania się w zupełności wystarczy.
Przyjemny opór przy zmianie biegów. Gałka zmiany biegów dobrze leży w dłoni.
Prowadzenie bez zarzutu, jest sztywno, trzyma się drogi.
Mankament aut tej klasy- słaba widoczność w tył. Lusterka w porządku. Słupki przednie nieco zasłaniają widoczność przy skręcaniu, ale i tak lepiej niż w grande punto.
Wszystko pod ręką, bez zarzutu. Obsługa intuicyjna.
Grzeje doskonale, nawiewy w porządku.
Pasażerowie z przodu siedzą po królewsku. Tył nieco gorzej, ale i tak cztery osoby jadą bez problemu.
Jak na razie ciężko mi pisać o ekonomiczności. Nie mniej jednak spalanie średnie które pokazuje komputer to 6.8 l/100 km (miasto i trasy do 15 km). Ponoć komputer zawyża, do tego biorąc pod uwagę temperatury w przedziale -10 - 0 i oponki zimowe nie jest źle. Napisze dokladne spalanie za jakiś czas.
Tu nie mogło być inaczej. Za tę cenę wyposażenie jest naprawdę solidne. Właściwości jezdne bez zarzutu, silniczek pracuje cichutko. Kierowca komfortowo podróżuje. Jak dla mnie najładniejsze auto w swojej klasie w tej chwili, godne polecenia.
Tutaj nie mogę się wypowiedzieć- nowe auto. Jedyne co denerwuje to sprzęt audio- o ile radio prezentuje się super to nagłośnienie jest kiepskie..ale to nie usterka.