: Za co będe chwalił Forda? Za nieprzemijającą urode nadwozia. I tak będzie z Chevroletem.
Jeżdzę drugą wersją sedana Aveo to zdecydowanie ładniejsza linia nadwozia od poprzedniej.Zmiany dotyczą także wnętrza auta,materiały tam użyte są dobrej jakości co sprawia,że wyglada nowocześnie.Oczywiście o sportowej jeżdzie nie ma mowy ale do codziennego użytku-ok.
Prace silnika o dżiwo bardzo mnie zaskoczyła (miałem już kilka aut),jest cicha nawet przy wejściu na duże obroty.Elastyczność-przyzwoita przy tych parametrach silnika "bije" uwielbianą Fabie zdecydowanie.
Miałem lepsze(ale to był Ford).Poważnie to przyzwoita,czasami wsteczny wchodzi za drugim razem.
Nierówności pokonuje dobrze mimo twardo zestrojonego zawieszenia,wspomaganie na dobrym poziomie.
Bez przesady (inne opinie), mało który van ma taką widoczność do przodu.Tył wsuncie zagłówki.
Wszystko pod ręką-to bardzo ważne w czasie jazdy.Schowek na płyty wystarczy.
O tu mojego Forda "bije" i to zdecydowanie choć większa klasa,oczywiście Forda.
Sedan więc miejsca jest dość.
Dobre to zdecydowanie zasługa kultury pracy silnika.
Rok poświęciłem na szukanie nowego auta w granicach 40 tys.Było kilkanaście modeli różnych marek,kilka jazd próbnych.Wygląd,wykonanie wyposarzenie przemawiało za Aveo.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 72KM 53kW