: Osiem cylindrów, sporo mocy i jeszcze ta waga a spalanie jak w hybrydzie
Układ hamulcowy
: Przy tej mocy hamulce zmieniamy jak rękawiczki
: Typowo Polskie drogi robią swoje...
Jak na takie intensywne użytkowanie silnik póki co dobrze się trzyma.
Od czasu do czasu Launch Control i czuć, że nie wszystko działa jak nowe.
Mimo tego, że jestem zwolennikiem tylnego napędu auto całkiem dobrze się prowadzi. Zważając na napęd i gabaryty porównując do Q7, Cayenne, GLE czy SVRa wygrywa moim zdaniem.
Na typowo Polskich drogach radzę nie użytkować, ale nawet w takich warunkach na mniejszych kołach przyjemnie się jedzie.
Nie mam nic do zarzucenia, wszystko działa sprawnie.
Nie jest to zbyt przestrzenne auto ale jak na swoją budowę oferuje sporo miejsca dla kierowcy i pasażerów.
Nie ma z tym problemu, to co ma być słyszalne to słychać. Reszta odchodzi w niepamięć.
Auto od nowości w naszych rękach. Już prawie 150 tysięcy kilometrów przejechane bez większych awarii. Daje dużo frajdy, przyspieszenie i dźwięk V8 robi swoje do tego świetne trzymanie w zakrętach jak na takiego bydlaka. W trybie Eco na spokojnie w trasie auto nie do poznania, spalanie w okolicach 10 litrów jeżeli się naprawdę oszczędzamy czego nie polecam przy takim silniku ;- ) Sport+ to najwłaściwszy tryb jazdy, jeżeli mamy jakieś umiejętności do zaoferowania, to auto jak i kierowca będzie szczęśliwe.
Jak zawsze mogłoby być taniej, ale BMW ma to do siebie, że wyposażenie kosztuje drugie tyle coś auto. Jednak z biegiem czasu jeżeli korzystamy z zamówionych dodatków zdajemy sobie sprawę że to dobrze ulokowane pieniądze.
Czasami usłyszymy znak czasów i zapiszczy nam jaki plastik na większej dziurze o którą u nas nie trudno :- D
Jak na taki przebieg w tak krótkim czasie i przy dość intensywnej wyeksploatowanej jednostce napędowej jak i zawieszenia auto trzyma się świetnie. Nie mam nic do zarzucenia.
- zużycie paliwa dla silnika xDrive50i 450KM 331kW