Ocena kierowcy - BMW X5 F15 SUV

Rok produkcji 2015
BMW X5 F15 SUV xDrive25d 231KM 170kW 2015-2018 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu : Fenomenalne prowadzenie ibardzo dobre hamulce
Inne : Jak w Renault. Wszedzie odpadają drobne plastiki. Mam już całą skrzynkę odpadniętych osłonek, rączek itp
Perfekcyjne prowadzenie, a jednocześnie całkiem przyzwoite właściwosci w lekkim terenie. Przy spokojnej jeździe ponieżej 90km/h można bez problemu wykręcić 5,5 l/100km.
Klasyczny downsizing, ale dla kobiety wystarczy.
Fenomenalnie dobiera biegi. Szybko. Tryb sportowy trzyma na obrotach. Tryb eko jest bardzo oszczędny. Nawet sam potrafi hamować sinikiem przy jedzie z góry. W eko - wolny bieg.
Zdecydowanie najmocniejsza strona samochodu. Gdy wyczujesz auto, pokonywanie ostrych zakrętów staje się przyjemnością - byle nie hamować w zakręcie. ESP - bardzo szybkie. Niestety na śliskim - trzeba ostrożnie
Mnie się podoba. W srodku ciasno - przesiadłem się z Vana. Calkiem pakowny bagażnik, dwupoziomowy
Jest OK, ale nie rzuca na kolana. Czujniki są NIEZBEDNE!
Świetna pozycja za kierownicą, pomimo najtańszej wersji foteli. Intuicyjna obsługa i-drive, zwłąszcza nawigacji. Razi tylko, że składanie lusterek zewnętrznych jest za dopłatą - dlatego go nie mam.
Coś mi ostatnio paruja szyby na deszczu - a jest swieżo po przeglądzie w autoryzowanej stacji. Chyba wymienili filtr ppyłkowy. Ogrzewanie super, ale klima - CIENIUTKO.
Mogłoby być lepiej. Mam nadzieję ze X7 bedzie większy z tyłu.
Bardzo dobre. Podróż 2000km nie męczy.
No cóż - Będziesz Miał Wydatki. Dwa razy wymieniałem przednie tarcze od nowego - drobne 4500zł, poza tym po 100 000km poszły do wymiany 2 komplety opon - zimowe i letnie. X- drive wymaga niestety idealnie równego zużycia opon - w przeciwnym razie skrzynka miedzyosiowa do wymiany
Chyba jest tragiczny, ale cena jest nieadekwatna do tego co oferuje to auto, zwłaszcza jeśli chodzi o jakość
Po 80 tys. km wyciek oleju z przekładni miedzyosiowej - okazało się, ze to normalne. Miałem kiedyś UAZA - tam kapanie było normalne... ale w tym samochodzie. Mieliśmy tylko spieprzony urlop, bo nie mogliśmy nim jechać za granicę, dopóki go nie zdiagnozują. A samochodów zastępczych za granicę nie dają. Wymiana łańcucha rozrządu za drobne 16kPLN, a za miesiąc półośka lewa przednia. Pojawiły się luzy na wahaczach z przodu - ale to i tak dobry wynik
W trasie nigdy mnie nie zawiódł, nawet gdy urwała się przednia lewa półośka, to i tak dojechał do serwisu o własnych siłach

On - zużycie paliwa dla silnika xDrive25d 231KM 170kW [l/100km]

8,7