BMW X4 M40i jak dla mnie jest super autem. Ogólnie jak na razie nie mam się czego przyczepić nawet miejsca z tyłu mimo obaw naprawde jest sporo.
Co tu pisać 4.9 do paczki i wszystko jasne :) Miałem mały pojedynek ze świateł z mocnym Macanem to dzwięk silników obok siebie coś pięknego.
Automat 8 biegowy jest super pozwala zejść w trasie do 9-10l paliwa na 100km. W F10 525d tym automatem schodzę do 6l na 100km.
Samochód klei się w zakrętach do jezdni, bardzo dobre sportowe zawieszenie. Świetnie się nim jeżdżi, mamy poczucie bezpieczeństwa. Kierownica również chodzi bardzo dobrze.
Do tyłu widoczność ze względu na małą szybę jest słabsza ale nie przeszkadza mi to, nawet brak wycieraczki tylniej szyby w deszczu nie jest uciążliwy.
Pozycja za kierownicą jest mega wygodna, sportowe fotele świetnie trzymają na ostrych zakrętach.
Wentylacja i ogrzewanie bardzo dobre, dużo lepsze niż w F10 bo tam moim zdanie jest troche słabe jak na ten poziom auta, w e39 530i miałem lepsze.
Bardzo dużo miejsca a mam 195 wzrostu, nie dczuwam problemu ani z przodu ani z tyłu.
Wyciszenie nie jest dobre, przy 140 w środku już sporo słychać, oczywiście wydech i dzwięk silnika jest super ale szum powietrza przy tej prędkości jest zbyt mocno słyszalny.
Mogę powiedzieć na razie nie wiele.
Ubezieczenie 6.700zł
Opony 16.000zł
Paliwo średnio 13l benzyny na 100km
Tani nie jest, ale niestety taki jest rynek samochodowy. Paliwa też sporo spala ale byłem tego świadomy.
Na razie przy 9.000km cięzko o jakieś informacje. X1 zrobiłem 180.000km i nic się nie działo, mam nadzieje że ten x też mnie nie zawiedzie.
- zużycie paliwa dla silnika M40i 360KM 265kW