Przeniesienie napędu
: Skrzynia wygrywa w tym samochodzie.
Auto fajnie pomyślane, przestronne, wygodne dla kierowcy i pasażerów, komfortowe i jak narazie nieżle spasowane
184 km wydaje się dużo dla samego kierowcy ale z kompletem pasażerów oraz bagażem i przyspieszeniach od 100km/h w górę trochę brakuje. Niemniej jednak silnik daje radę choć mógłby lepiej brzmieć
Tradycyjny automat z 8 biegami działa bardzo przyjemnie, a szczególnie w trybie sport daje dużo fajnych doznań rodem z samochodów spodtrowych
Jak to w BMW bardzo dobrze. Nawet duże obciążenie nie wpływa na prowadzenie auta.
Nie mam z tym żadnego kłopotu. Samochód w miarę kanciasty więc łatwo go wyczuć.
Wszystko pod ręką. I Drive po kilku chwilach też staje się intuicyjny.
Na razie tylko w lecie więc klima mogłaby być bardziej wydajna. Ogrzewanie uzupełnię w zimie.
Przy wzroście kierowcy 180 cm jest bardzo dobrze. Dzieci też nie narzekają a i 4 dorosłych pojedzie w komfortowych warunkach w dalszą trasę.
Czytałem opinie o szumach i dużej głośności przy prędkościach autostradowych. U mnie jest cicho tylko na postoju dźwięk silnika mógłby być milszy dla ucha.
6,7 litra średnio z 17 tys km. Trochę miasta, trochę trasy góry ale też spokojna jazda naszymi krajówkami. Ogólnie jestem zadowolony.
Nowego bym nie kupił a jako używany nie jest już dużym obciążeniem budżetowym
Puk, puk w niemalowane na razie brak.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 20d 184KM 135kW