: Ogólny komfort użytkowanie codziennego: dynamika na drodze, zdolności jazdy w lekkim terenie na rodzinne eskapady w pobliskie Beskidy i Tatry, komfort prowadzenia i przyjemność z jazdy.
Świetnie wykonany - spartańska minimalistyczna estetyka, ale pod nią ukryte najbardziej wyszukane systemy ułatwiające życie kierowcy i pasażerom
Dynamiczny i mocny w mojej ocenie. Wystarczająco szybki na autostradzie (duża przyjemność z jazy) i zadowalająco mocny w terenie.
Działa całkiem dobrze jednak start z pierwszego biegu stwarza problemy, czasem potrafi zerwać.
Świetnie trzyma się drogi, jak przyklejony. Potrafi pokonywać sprawnie zakręty nawet przy dużych prędkościach. Dobrze tłumi nierówności chociaż nie tak dobrze jak Citroen C5. Jednak nieźle jak na takie auto.
Zakładając że zaraz po zakupie (ok.145tys km) wymieniłem rozrząd - czysto zapobiegawczo; oraz turbinę - która zwiastowała szybką usterkę - co stanowiło spory koszt ok. 5tys zł - to poza tym koszt utrzymania ogranicza się do serwisu oleju, filtrów i innych płynów, a szczególnie do lania paliwa..
Nie miałem żadnych drobnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika xDrive20d 177KM 130kW