Ocena kierowcy - BMW X3 E83

Silnik 2.0d 150KM 110kW
Rok produkcji 2007
Okres użytkowania: 1 rok
BMW X3 E83 2.0d 150KM 110kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : tak jak wczesniej pisalem twarde zawieszenie -dla jednych wada dla innych zaleta, dla mnie i ludzi z zacieciem sportowym ideał ( oczywiście jak na SUV-a) , auto zachowuje sie bardzo stabilnie przy pokonowyniu zakretow, jazda poslizgami na sniegu lub twarde zawieszenie -dla jednych wada dla innych zaleta, dla mnie i ludzi z zacięciem sportowym ideał ( oczywiście jak na SUV-a) , auto zachowuje sie bardzo stabilnie przy pokonywaniu zakrętów, jazda poślizgami na śniegu lub śliskiej nawierzchni to sama przyjemność i frajda. Prowadzi sie duzo stabilniej niz jego starszy brat X5. Ale dla zony na tyle komfortowe aby można bylo spokojnie jeździć na wypady rodzinne z dziećmi
idealne.... byle nie w podstawowej wersji !!!!!
silnik 2,0d nowy model produkowany od końca 2007 roku 177km auto mojej żony ( nie wiem dlaczego niemożna go wybrać na tej stronie) dodam ze jeździłem również 2,0d z 150km silnikiem i różnica jest kolosalna!!!, przede wszyskim kultura pracy , malo kto wsiadajac do tego samochodu byl wstanie odróżnić czy to jest diesel czy bezyna (strasznie cichy) czego niemożna powiedzieć o mułowatym i głośnym starszym 150km silniku ,niby mała różnica km według mnie to idealnie dobrany silnik do tego auta, szczególnie ze przeznaczony jest dla kobiet, sami mamy wersje w automacie( zdecydowanie polecam)
moge powiedzieć tylko o automacie dziala bardzo dobrze, szkoda ze to nie DSG ( reakcja na przyciśniecie gazu i zmiane biegu) ale można sie przyzwyczaić
z przodu bez zarzutu, tyl tak jak we wszystkich nowoprojektowanych samochodach słaba, z czujnikami parkowania nie ma najmniejszego problemu (polecam)
.... nie ma to jak włoski design ... nad x3 trzeba by jeszcze popracowac
bez zarzutów - jedyne co moze przeszkadzać - brakuje klimatyzacji dwu strefowej , dodatkowa opcja - podgrzewanej kierownicy- zima bajka, polecam wszytskim :)
jak na mały SUV bez zarzutów... śmiało można podróżować w 4 dorosłe osoby na długich dystansach
bardzo komfortowo przy dużych prędkościach nawet ciszej niz w X5 - trzeba tylko pamiętać o zamykaniu rolety panoramicznego dachu powyżej 120km/h
i znowu różnica jest kolosalna miedzy 2,0d 150km(starym) a 2,0d 177km(nowym) silnikiem, stary spalał na trasie (min.9 do 11 litrów i nawet więcej !!!!! a nowy mocniejszy palił od 7,4 do max 10,5 !!!!! :) nic więcej nie trzeba dodawać :) UWAGA!!! spalanie znacznie spadlo po przebiegu okolo 7.000- 8.000km
moglo byc lepiej
jesli chodzi o drobiazgi brak jakichkolwiek usterek
padla turbina po 10.000 km :) wada fabryczna wymieniona na gwarancji podobno w modelach od 2008 zostala juz usunieta

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0d 150KM 110kW [l/100km]

8,8