: Pozytywnym zaskoczeniem jest nie tylko auto ale również obsługa dealersko-serwisowa w Pile
To moja druga opinia-podtrzymuję pierwszą, bo autko jest super !
Cichy, elastyczny, mocny
Płynnie przerzuca biegi w każdym trybie (normal, sport, efficenty)
Dobrze trzyma się na zakrętach, zapewne mają na to wpływ akumulatory 48V od miękkiej hybrydy (umieszczone z tyłu auta), co daje proporcjonalne wyważenie. Sprawdziło się, gdy robiłem szybkie ominięcie sarny przebiegajacej drogę.
Rzecz gustu - tradycja i nowoczesność w jednym. Mnbie i innym bardzo się podoba.
Mały minus za szerokie słupki, ale rozumiem - auto musi być jednocześnie bezpieczne. Mocne samoregulujace się oświetlenie.
Wszystko pod ręka, wystarczająca ilość pojemnych schowków, sprawnie działajace wyświetlacze, które w pierwszej opinii lekko skrytykowałem ale teraz już mi w pełni odpowiadają. Bardzo wygodne fotele sportowe (mała dopłata, ale było warto)
Ogrzewanie działa bardzo szybko, praktycznie "od startu"może dlatego, że auto ma automatycznie zasuwane i sterowane rolety na chłodnicy (nie każde nowe auto tym rozwiązaniem dysponuje). Nie jeździłem jeszcze latem, więc nie wiem, jak działa klima. Wiem jednak, że szyby w porze jesienno-zimowej nie zaparowują.
Jestem tym zaskoczony - wydaje mi się, że ma więcej przestrzeni niż moje auto poprzednie - Audi A6 z 2003 roku. Dla 4-5 osobowej rodziny zupełnie wystarczy nawet na długie trasy.
Cichy - jak mało gazu, to prawie jak elektryk, zwłaszcza w ruchu miejskim przy ruszaniu - fajnie wspomaga miękka hybryda i silnik spalinowy wówczas ma lżej. Nie słychać, że to tylko 3 cylindry.
Jeszcze za nic nie płaciłem. Paliwo należy tankować jak do każdego auta. W miarę wzrostu przebiegu pali coraz mniej.
Zapłaciłem z upustem od dealera blisko 190 tys.zł, co uważam za proporcjonalną do jakości cenę
Jak dotąd nic. Serwis w Pile z własnej inicjatywy szybko usunął pseudo usterkę - właczał się język niemiecki i w dodatku ładnie umyli samochód. Polecam Serwis Bonkowscy Dealera w Pile
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 20i 170KM 125kW