Autko jak na swoje wymiary bardzo przestronne i co mnie zaskoczylo to prowadzenie - w zakretach nie odbiega od osobówek, materialy bardzo dobrej jakosci i dobrze spasowane, czuc ze autko jest zwarte i trzyma sie kupy. Jak narazie zadnych usterek, silnik moglby miec wiecej koni - ale bedzie robiony stage 1, narazie podobno ciezko odblkowac ECU. Spalanie trasa Szkocja-Londyn 7.2ltr wg. komputera (120-140km/h), miasto Londyn 13-14 (zima).
Silnik w dolnyh partiach zwawy, do 130-150km/h jest ok ale potem go brakuje, mysle ze stag 1 sprawi ze bedzie calkiem inny. Silnik po odpaleniu dosc glosny porównujac do 2.0 tfsiale moze to przez wydechy, w kabinie tego nie slychac.
Mam mieszane odczucia, mialem serie F10 3.0 R6 w ZF i jakos lepiej to bylo zgrane, tutaj podobno tez jest ZF choc wg. niektorych niby wkladali Aisin (japnska skrzynia), jesli jest to ZF a mam to potwierdzone przez tunera to czasami mam wrazenie ze jest opozniony podczas startu - ale moze to wina turbo, mowa o trybie normal. Jesli chodzi o plynnosc miany biegów nie mam zastrzezen - mimo wszystko jedna z lepszych skrzyni jakimi jezdzilem choc do DSG tez nie mialem zastrzezen.
Znowu musze pochwalic X1 za prowdzenie w zakretach jak rowniez za tlumienie nierównosci, zjezdzilem szkockie zakrety i bylem pod wrazeniem (a byly to opony caloroczne nie run flaty). Autko nie za miekkie i nie za twarde ale daje frajde z jazdy.
spoko
brak zastrzezen, moze do tylu mogloby byc ciut lepiej ale to juz czepianie sie.
I to jest cos za co lubie Niemców, wszystko intuicyjne i przemyslane. Mam zarowno dotykowy ekran jak pokretlo -system dziala swietnie i szybko nie to co w NX (tragedia).
Bardzo szybko sie nagrzewa, podgrzewanie siedzen szybciutkie (alcantra) i mocne nawet na 1.
Jak na taki rozmiar autka to naprawde wygospodarowano duzo miejsca, bagaznik 500ltr w crossoverrze (swietnie). Plus za skladane tylne srodkowe siedzenie, narty wchodza idealnie, dodatkowo przesuwana tylna kanapa z wiekszym rozstawem oparcia w tyl. Jedynie co troche przeszkadza to zbyt twarde siedziska - moglyby byc bardziej miekkie.
Ktos pisal ze szumi przy wiekszych predkosciach, u mnie nawet przy 150km/h jest ok i mozna normalnie rozmawiac.
czujnik poziomu oleju bedzie do wymiany - ale to drobiazg.
- zużycie paliwa dla silnika xDrive20i 192KM 141kW