: Silnik mocny, zrywny, o ladnym brzmieniu jak na 4-cylindrowca
Samochod dobry. Ma swoje mocne i slabe punkty. Na plus: silnik, zawieszenie, uklad kierowniczy, prowadzenie, na minus ilosc schowkow oraz obsluga urzadzen, ktora wymaga obycia i jest odmienna. Nie zapwenia tyle komfortu parkowania co np Hyundai Santa Fe. Dla X1 wyzsze krawezniki oznaczaja porysowany spod zderzaka. No ale czego chciec - to nie terenowka, a nawet nie prawdziwy SUV jak jego wieksi bracia X3 czy X5. X1 to taka hybryda typu kombi-SUV
Silnik swietny. Ma ladny dzwiek (mysialem ze tylko 6-cyl silniki BMW brzmia ladnie), osiagi na papierze odpowiadaja tym z odczucia - auto mknie do przodu, ciagnac juz od 1,5tys obr az po odcinke.
Skrzynia 8-biegowa, automat, znakomita. Tylko troche popaprana obsluga, wymagajaca przyzwyczajenia do paru "mykow". Zmienia biegi wtedy gdy potrzeba. 8-bieg jest wyraznym nadbiegiem, co pozwala oszczedzic paliwo na trasie
bardzo dobry i pewny. Auto trzyma sie super i jest przewidywalne. Zawieszenie jest sztywne, podobne odczucia sa od ogumienia - na dziurawych drogach komfort sredni. Nie jest to wygodna limuzyna na pewno...
Widocznosc dobra, ale nie rewelacyjna. Kiepskie lusterka boczne, w ktorych zawsze cos nie widac wystarczajaco.
dobra, z minusem za dziwne rozwiazania obslugi wycieraczek, skrzyni, radia itp, ktore wymagaja przyzwyczajenia.
Bez zastrzezen
X1 jest male. Jak na jego gabaryty zewnetrzne miejsca w srodku jest pod dostatkiem. Bagaznik sredniej wielkosci
Auto nie jest za ciche ani za glosne. Powyzej 160-180 slychac wyrazny szum powietrza
nie mam zdania poki co. Spalanie 8-13l/100km
nie mam zdania
nie mam zdania. Moze maly fakt, ze fabrycznie ksenony ustawiono zbyt nisko.
nie mam zdania.
- zużycie paliwa dla silnika sDrive 20i 184KM 135kW