: Najpiękniejsze BMW jakie było produkowane.
Piękne auto. Pomimo że jest już dość stare to pewnie długo będę nim jeździł. Klasyczna linia która się nie starzeje. Nowe autka może i są lepsze ale nie wyglądają tak dobrze.
Świetne brzmienie, doskonała elastyczność. Do dzisiaj mnie zaskakuje przyspieszeniami. Chce się jeździć więcej niż potrzeba.
Świetny tryb sportowy. Manualnego trybu praktycznie nie używam. Jak chcę jeździć oszczędniej to po prostu jeżdżę na normalnym trybie. Adaptacyjna skrzynia dopasowuje się do stylu jazdy.
W porównaniu do omegi komfort zawieszenia jest gorszy ale jest świetnym połączeniem sportowego zawieszenia z komfortowym. Bardzo duży margines bezpieczeństwa.
Parkowanie to pestka - PDC przód i tył. Szyby atermiczne i "fioletowe" nie ślepią światła i lusterka - rewelacja
Kokpit zwrócony w stronę kierowcy. Wszystko intuicyjne. Miejsca wystarczy choć z przodu w omedze jest wygodniej z kolei z tyłu jest naprawdę komfortowo - prawdziwa limuzyna.
Świetna klima- jest cicha i wydajna. Ogrzewanie nie za bardzo dało się przetestować - zimy w tym roku praktycznie nie było.
Jak się już powalczy ze wszystkimi ustawieniami fotela to można znaleźć idealną pozycję. Pasażerowie tylnej kanapy mają powody do zadowolenia.
Myślałem że omega to ciche auto. Mam obecnie oba - omegą jeździ żona. Tutaj trzeba się pilnować. Przy setce nie ma praktycznie żadnego hałasu. Łatwo o mandat.
Pali średnio 15l na setkę z tym że jeżdżę pół na pół miasto/trasa. Jeżdżę przeważnie spokojnie choć czasami ulegam pokusie i go trochę przycisnę. Części oryginalne drogie dobrze że właściwie nic się nie psuje. Koszty eksploatacji jak na tak duży silnik są niskie.
Kupiłem go za nieco ponad 40 tys. Za tą kasę można kupić nową fabię w gołej wersji ... tudzież wypasionego logana. Bez komentarza. No i teraz spadek wartości jest już powolny.
coś tam z wyświetlaniem diod na desce rozdzielczej oraz przepalone piksele. Poza tym ok.
Bezawaryjny.
- zużycie paliwa dla silnika 740 i B40/2 286KM 210kW