Samochod idealny pod kazdym wzgledem, nawet nie jest tak zle z parkowaniem mimo ze auto jest dosyc duze.
nic dodac, nic ujac - fajny bulgoczacy odglos - typowy dla duzych silnikow. jak trzeba kogos wyprzedzic wciska w fotel i startuje jak rakieta - nikt by nie uwierzyl ze taki kolos moze byc tak szybki :-)
Akurat mam automat - polecam szczerze mimo wiekszego zuzycia paliwa, i tak jak ktos sie decyduje na 7-ke nie robi tego ze wzgledow ekonomicznych :-)
Cisza, spokoj, nawet nie czuc jak sie przejezdza przez prog zwalniajacy - idealne zestawienie twardosci zawieszenia z ogromnym komfortem.
nic dodac, nic ujac
Tylko BMW, Audi i Merces potrafia robic auta o zgrabnej, prostej i nieprzesadzonej linji z czego BMW robi to najlepiej, to samo sie tyczy wnetrza - jest po prostu doskonale.
Doskonale to za malo poewiedziane :-)
Z przodu ogromna ilosc miejsca, tyle samo z tylu - w koncu to limuzyna :-)
Nawet jadac 200 km/h w srodku idealna cisza - perfekcyjne wyciszenie :-)
Jak na silnik 3.5 nie jest zle - trasa - LPG ok 12l / 100 km miasto ok 17l/100 km - jak ktos nie depta mocno to nie spali wiecej niz przecietny silnik 1.8.
Jezeli potrafisz przezyc wysokie koszty ubezpieczenia oraz placic za 100 km ok 50 - 60 zl (zaleznie od tego czy mieszkasz w duzym miescie i stoisz w korkach czy nie) nie znajdziesz lepszego auta w tej cenie. I jedno co jest pewne - jak raz sie przejedziesz 7-ka nie wsiadziez juz do innego auta :-) mam nadzieje ze zawsze bede jezdzil wlasnie 7-kami :-)
Auto ma 16 lat, w tej cenie moglem kupic uzywanego Fiata Seicento - nieco nowszego - gwarantuje ze moje BMW jest w takim stanie ze w gorszym z salonu wyjezdzaja Fiaciki :-) Wszystko jest jednym slowem solidne - kawal solidnego auta, jak dotad mnie nie zawiodlo :-)
Trzeba uwazac jedynie na przeplywomierz ktory moze zostac uszkodzony na skutek niewlasciwej pracy instalacji gazowej dlatego obowiazkowo gaz sekwencyjny. Nic sie nie psuje.
- zużycie paliwa dla silnika 735 i 211KM 155kW