Super auto, trwałe, komfortowe i z jajcem a nie jak te plastikowe badziewie typu Renault Megane 1.4:)))
Po 150 tys(!) na gazie troche dostał w tyłek i nie jest to już to co było, ale przyznaję, ze traktuję go bardziej do pracy niż do pieszczot, więc słowa podziwu, ze tyle wytrzymał. Ale jak go kupiłem (już z gazem), miał wtedy 230 tys. z czego 50 na gazie to była bawarska perfekcja. Ja go trochę dobiłem:((
Automat ZF, już 2 bo w pierwszym poprzedni włascicel wymienił olej, ale jakiś baran nalał go zdecydowanie za mało i pokonała 20 tys. z połowa oleju (!) a późneij się rozpadła. Kosztowało mnie to 2 tys. za inna uzywana skrzynię i tej juz pilnuję. Oprócz wyraźnego zuzycia tarczek nic jej nie dolega, a biegi zmiania super. Trzeba jej oddać, ze ja zrobiłem na niej 90 tys. a naprawdę nie mam pojęcia ile miała wczesniej. Fajne programy sport, eko i manual.
Wymieniłem kompletne zawieszenie za prawie 4 tys. przy 260 tys. Było prawie całe orginalne. Miało tylko wymieniane wcześniej drążki i przedni amortyzatory. Oprócz tego auto prowadzi się doskonale a o trwałości nie bedę juz nic mówił, choć swoje kosztuje.
Klapa. Tylko do przodyu dobrze. Ja nie wiem, czemu inżynierowie z Monachium tak potraktowali ta kwestię...
Ocena + marka mówi sama za siebie
Nie ma klimy więc latem trocę do kitu, szczególnie na trasach, któe pokonuje ale ogrzewanie w zimie genialne.
--Seria 7--:)))
--Seria 7--:)))
Seria 7:((( Seriwis bezlitosny, ale ja mam zdolnego fachopwca który mi ją robi za ułamek tamtych kosztów. Ceny częsci do przyjęcia, a paliwo na gazie bez problemu. Paliwo - wiadomo, na gazie więcej, ale ogólnie to nie jest źle jak na tą moc i mase 1700 kg z automatem.
Cena zakupu bardzo niska, szczególnie po unii, cena eksploatacji (w warsztatach, nie w serwisie) w zasięgu większości ludzi a jakość bez, zadnego "ale" - THE BEST.
Jak na warunki mojej eksploatacji, przebieg i 17 lat. Gratulacje dla niemców.
patrz wyżej:)
- zużycie paliwa dla silnika 735 i 211KM 155kW