Ocena kierowcy - BMW Seria 7 E32

Konrad, Wrocław, 19 lat temu
Silnik 735 i 211KM 155kW
Rok produkcji 1989
BMW Seria 7 E32 735 i 211KM 155kW 1986-1992 - Oceń swoje auto
Bardzo dobry samochód. Wbrew obiegowym opiniom nie jest drogi w utrzymaniu. Ceny części są na normalnym poziomie jeśli kupuje się zamienniki. Niekiedy nawet można znaleźć tańsze ceny w ASO niż zamienników :D Lecz niestety samochód muszę sprzedać.
Sześć cylindrów robi swoje :-) Silnik 3,5 litra jest jednym z lepszych motorów w tym samochodzie.
Automat w tym samochodzie działa idealnie
W końcu do BMW, jeździ jak po szynach !
Do przodu bardzo dobra, z tyłu trochę gorzej, ale ja już się przyzwyczaiłem :-)
Wszystko na swoim miejscu
Silnik nagrzewa się błyskawicznie, w zimie szybko ciepło a w ciepłe dni klimatronic :-)
W końcu to samochód dyplomatyczny. Takimi jeździli (i nadal jeżdzą !) prezydenci ! Fotele tak wygodne, że można zasnąć. Gdy jeździłem innymi samochodami, zawsze po dojechaniu do celu mówiłem sobie "nareszcie", teraz podrózując "Beti" mówię sobie "już?" a chciałoby się jeszcze pojeździć :)
Moja narzeczona: "masz włączony silnik ?" Poza tym lekkie stukanie podwozia można szybko wyeliminować wymianą przestarzałych gumowych elementów.
Miasto 19-24 LPG zależnie od natężenia ruchu. Trasa 10-14 LPG zależnie od stylu jazdy :-)
Za tą cenę nie kupisz bardziej reprezentatywnego i komfortowego samochodu ! "Siódemki" mają taką przewagę nad "piątkami", że nie były tak eksploatowane jak "5"
Światła wstecznego, przepalone żarówki w konsoli czy gumowe elementy nadwozia po 16 latach miały prawo dać o sobie znać. Czeka mnie teraz wymiana simmeringu(10,-) i uszczelki miski(15,-) w automacie. Groszowe sprawy.
Wymieniłem pompę wody (160,-) i... no i nic więcej :-)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 735 i 211KM 155kW [l/100km]

17,3