uważam, że to jest jedno z najlepszych aut jakie powstały w fabryce BMW i naprawdę ejst godne polecenia.
silnik jest naprawde super, ale skomplikowany osprzęt powoduje po latach problemy z kultura pracy na wolnych obrotach, dlatego ocena 4. pozatym jest bajka, dźwięk, elastycznośc, charakterystyka - cudo!!!
skrzynia rewelacyjnie dopasowana do silnika, biegi wchodzą równo i precyzyjnie, choć mogłby mieć troche krótsze skoki.
po prostu BMW i nic wiecej nie trzeba mówić. nie jeźdizłem inym autem tej wielkości z takim prowadzeniem.
to jest jeden z największych mankamentów tego samochodu. widać tylko do przodu i na boki. do tyłu owszem coś widac ale napewno nie to co potrzebne przy parkowaniu i lusterka są do kitu.
wszystko tam gdzie potrzeba, deska skierowana do kierowcy, czytelne przyrządy, nic dodać nic ując.
ogrzewanie działa bardzo szybko i wydajnie, skutecznie odparowywanie szyb, klimatyzacja chłodzi jak lodówka. automatyczna regulacja dba o odpowiednie zachowanie stref termicznych wewnątrz auta i stałą temp. i robi to bardzo dobrze
wszędzie pełno, jak komus jeszcze mało to jest wersja "L"
nie ma właściwie rówżnicy czy jedziemy 100, 120 czy 170 km/h. jest idealnie cicho.
opinie kierowców, którzy nigdy nie mieli BMW a opierają sie na starych danych to bzdura! to auto nie jest drogie w eksploatacji, nawet dl średnio zarabiającego człowieka. to moja druga 730 i wiem ze jest tyle zamienników na rynku, że wogole nie trzeba patrzec na czesci oryginalne i koszty nie są wtedy wysokie. zużycie paliwa to kwestia stylu jazdy. jak ktoś szaleje bo ma bmw to pali jak smok, jesli ktos jeździ normalnie z rozwagą to nie duzo wiecej od renault laguna 1.8...
za kwoty rzędu 13 tys. zł można kupić dobrze wyposazony i utrzymany egzemplarz. problem jest w znaleznieniu zadbanego i nie tuningowanego bo takich jest masa i są już zjaeżdzone, a wtedy to auto to mina. o BMW trzeba dbać i napewno się odpłaci.
nie ma co się oszukiwać, zdarzają się... głownie elektorniczne pierdoły.
nic takiego nigdy nie miałem
- zużycie paliwa dla silnika 730 i 188KM 138kW