Ocena kierowcy - BMW Seria 7 E32

Silnik 730 i 188KM 138kW
Rok produkcji 1989
Okres użytkowania: 1 rok
BMW Seria 7 E32 730 i 188KM 138kW 1986-1994 - Oceń swoje auto
Silnik : pracuje idealnie. tak naprawde to wszystko mnie pozytywnie zaskoczyło w tym aucie a najberdziej jakość materiałow
Przeniesienie napędu : podpora wału i poduszki pod skrzynią skontrolowac lub wymiana po około 200 tys km
Silnik : obudowa od filtra oleju po dużym przebiegu [powiedzmy 300 tys. ]puszcza zaworek i przez co przez noc olej wraca do miski z obudowy przez co np. odpalając z rana auto przez dłuższy czas świeci sie ciśnienie i silnik pracuje głośniej. konieczna jest wymiana obudowy inaczej zatrze sie walek rozrządu a może i silnik.wymiana jest dosyć prosta.
całokształt bardzo dobry .
bulgocze prawie jak v6,cichutki nawet przy 200 km/h ,elastycznosc bardzo dobra
Ze skrzyniemi automatycznymi bywa różnie.Ja ze swoją nie mam absolutnie żadnych problemów,widocznie w przeszłości ktoś na czas wymieniał olej i spokojnie jeżdził.
ktoś kto nigdy nie jeżdził tylnonapędowcem tylko autem dla mniej wymagających kierowców[czyli przednim napędem] tego nie zrozumie.Nie doceni komfortu i biernej neutralności prowadzenia jaki on zapewnia.
bez zastrzeżeń,tylko cofając do tyłu trzeba przyzwyczaić sie do długości auta[ to 5 m długosci]
rewelacja, inni producenci powinni sie uczyć od BAWARIA MOTOR WERKE
na początku nie mogłem rozpracować wszystkich przyciskow ale po dwoch dniach znałem je na pamieć. Sama elektronika, tylko że ta elektronika działa w odróżnieniu od innych aut
jest mnostwo miejsca dosłownie wszędzie,fotele pasują idealnie
rewelacja ,bardzo cicho
trasa 12,7 l gazu, miasto 18-20 l gazu
samochód wysokiej klasy za grosze
nic sie nie psuje
szybciej zużywa sie podpora wału.Średnio co 200 tys. km .Jest ona na delikatnej gumie [w celu zapewnienia jak najcichszego wału]i aby ją wymienić trzeba wyciągnąć cały wał.poza tym bez problmow

LPG - zużycie paliwa dla silnika 730 i 188KM 138kW [l/100km]

15,5